Home » D:News » Singurul traseu de drumeție din lume pe care turiștii nu au voie să vorbească

Singurul traseu de drumeție din lume pe care turiștii nu au voie să vorbească

Singurul traseu de drumeție din lume pe care turiștii nu au voie să vorbească
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 27.07.2022

Singurul traseu de drumeție din lume pe care turiștii nu au voie să vorbească și să facă zgomote se află în Taiwan. Acesta a fost certificat ca fiind singurul „traseu liniștit” din întreaga lume, potrivit CNN.

Traseul circular al lacului Cuifeng este unul de drumeție care se întinde de-a lungul celui mai mare lac alpin din Taiwan, în nord-estul comitatului Yilan, la aproximativ 135 de kilometri de capitala Taipei.

A fost recunoscut de un grup internațional non-profit ca fiind primul „traseu liniștit” din lume. Acreditarea a fost acordată de organizația Quiet Place International (QPI), cu sediul în SUA, care se ocupă cu cercetarea și sensibilizarea publicului cu privire la beneficiile și importanța „liniștii”, în vederea conservării acesteia în locurile urbane și naturale.

Primul traseu liniștit certificat din lume

Construit pe vechile șine ale unei căi ferate forestiere, la altitudini cuprinse între 1.900 și 2.000 de metri deasupra nivelului mării, traseul șerpuiește printr-o pădure luxuriantă și umedă, acoperită cu mușchi verde și gros, care acționează ca un strat de „spumă naturală care absoarbe sunetul”, a precizat QPI într-un comunicat.

Cel mai mic volum măsurat pe traseu este mai mic de 25 de decibeli, ceea ce reprezintă clasificarea QPI pentru „aproape silențios”.

Traseul are o lungime de 3,95 kilometri și este frecventat de vizitatori. Certificarea este o veste bună pentru Taiwan, care a pierdut din veniturile din turism din cauza pandemiei COVID-19.

„Pentru o insulă dens populată, faptul că o apărut primul traseu liniștit certificat din lume are o semnificație specială”, a declarat Lin Hua-ching, director al Biroului de Silvicultură.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase