Home » D:News » Britanicii merg la birou doar 1,5 zile pe săptămână, arată un sondaj

Britanicii merg la birou doar 1,5 zile pe săptămână, arată un sondaj

Britanicii merg la birou doar 1,5 zile pe săptămână, arată un sondaj
Foto: Pixabay
Publicat: 16.08.2022

Angajații britanici merg la birou în medie doar 1,5 zile pe săptămână, doar 13% dintre ei venind vinerea, potrivit unui sondaj realizat în 43 de birouri din Marea Britanie, reprezentând aproape 50.000 de persoane.

Firma de consultanță Advanced Workplace Associates a efectuat un sondaj în 43 de birouri din Marea Britanie, reprezentând aproape 50.000 de persoane, în lunile iunie și iulie, relatează BBC.

Asta sugerează că prezența medie a fost de doar 29%, cu un vârf de 39% la mijlocul săptămânii.

Britanicii merg la birou mai rar decât ne-am aștepta

În timpul pandemiei, companiile cu birouri s-au orientat către munca la domiciliu, dar multe dintre ele au continuat de atunci cu un model hibrid.

Înainte de epidemie, angajații din Regatul Unit mergeau la birou în medie 3,8 zile pe săptămână, potrivit studiului, care a acoperit sectoare precum cel bancar, energetic, inginerie, sănătate, asigurări și tehnologie.

Cu toate acestea, potrivit Oficiului Național de Statistică (ONS), majoritatea oamenilor nu lucrează de acasă.

Sondajul său din primăvara anului 2022, când nu mai existau în Marea Britanie îndrumări privind munca de acasă, a sugerat că 38% dintre adulții care lucrează au declarat că au lucrat de acasă la un moment dat în ultimele șapte zile.

Advanced Workplace Associates, care consiliază organizații precum Cabinet Office, NatWest și Network Rail, a constatat că Marea Britanie era în mare parte în linie cu alte țări.

Cum se comportă angajații din alte țări?

De asemenea, a efectuat un sondaj în 36 de birouri din alte 12 țări, reprezentând peste 27.000 de persoane.

Constatările companiei de consultanță au sugerat că oamenii veneau la birou în medie doar 1,4 zile pe săptămână, față de 3,8 zile pe săptămână înainte de pandemie.

Prezența medie a fost de 26%, cu un vârf de 35% la mijlocul săptămânii.

America de Nord și America Latină au avut cea mai scăzută prezență medie.

Prezența la birou în funcție de domeniul de lucru

Sectorul bancar a avut cea mai mare prezență medie dintre sectoarele analizate, iar sectorul tehnologic a avut cea mai mică prezență medie.

Sondajul a sugerat că organizațiile cu politici de lucru hibride – în care se specifică faptul că angajații ar trebui să fie prezenți la birou un anumit număr de zile – au avut o prezență mai mare decât cele care nu au făcut acest lucru.

Cu toate acestea, se pare că angajații se duc la birou mai puțin decât prevedea politica.

Încrederea

Dacă un angajator are încredere în echipele sale pentru a-și stabili propriile politici, prezența este de 41%, aproape la fel ca atunci când este impusă o săptămână de trei zile.

Guvernul britanic le-a cerut pentru prima dată oamenilor să lucreze de acasă, dacă pot, în martie 2020. De atunci, orientările și restricțiile legale au variat între diferitele părți ale Regatului Unit, dar în Anglia și Scoția sfatul de a lucra de acasă a fost ridicat. Alte părți ale Regatului Unit au menținut îndrumările pentru mai mult timp, dar în cele din urmă au renunțat la ele.
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase