Home » D:News » Câte cazuri de variola maimuței au fost confirmate în România? Bolnavii și contacții se vor putea vaccina

Câte cazuri de variola maimuței au fost confirmate în România? Bolnavii și contacții se vor putea vaccina

Câte cazuri de variola maimuței au fost confirmate în România? Bolnavii și contacții se vor putea vaccina
Foto: Pixabay
Publicat: 18.08.2022

România are 32 de cazuri de variola maimuţei, fiind vorba despre bărbați cu vârste cuprinse între 31 și 44 de ani. Bolnavii și contacții lor se vor putea vaccina, spune Adriana Pistol.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adriana Pistol, a declarat, marți, că în România sunt în total 32 de cazuri de variola maimuţei.

Toți bolnavii sunt bărbați, „destul de tineri”, cu vârste între 31 și 44 de ani.

Variola maimuței în România a ajuns la 32 de cazuri

Întrebată despre vaccinul împotriva variola maimuței, Adriana Pistol a spus că așteaptă din partea Comisiei Europene donația.

„Nu este o cantitate mare. Îl vom oferi contacților, cazurilor”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, precizând că din câte știe este vorba despre 5.000 de doze.
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase