Hong Kong instalează lumini stradale direct în asfalt pentru că pietonii sunt atenți doar la ecranele telefoanelor

31 08. 2022, 02:00
Sursa foto: Shutterstock

Smartphone-urile distrag atenția pietonilor din Hong Kong în timp ce traversează strada iar situația este atât de gravă încât oficialii testează un nou tip de lumină stradală pentru a-i împiedica să intre în trafic.

Noile lumini au început să fie deja testate în patru locații, iar asta va dura șase luni.

Noile lumini stradale emană o lumina roșie pe trecerea de pietoni și pe trotuar, cu scopul de a-i determina pe cei care privesc în jos, adesea în ecranele telefoanelor, să se oprească înainte de a intra pe carosabil.

Pietonii sunt distrași de telefoanele inteligente

„Odată cu popularitatea tot mai mare a smartphone-urilor, unii dintre acești pietoni sunt distrași”, a declarat Alex Au, inginer-șef responsabil cu controlul traficului la Departamentului de Transport din Hong Kong.

Folosirea acestor lumini ar putea să pară o exagerare, dar există un argument convingător conform căruia acestea sunt o piesă de viitor a infrastructurii pietonale.

Dependența de smartphone, un obicei care poate fi mortal

Potrivit Futurism, numărul total de pietoni uciși din Hong Kong a scăzut în acest an, dar decesele cauzate de pietonii care nu au respectat semnele de circulație a crescut, potrivit Departamentului de Transport.

În primele șase luni ale anului 2022, șapte pietoni au murit la trecerile semnalizate, iar patru dintre aceste accidente au implicat ignorarea semnelor de circulație și a semaforului.

Luminile nu sunt populare totuși. Un rezident a declarat pentru jurnaliști că, cel mai probabil, oamenii vor ajunge să ignore noile semnale luminoase.

„Ne vom obișnui și va fi ca și cum nu ar exista”, a spus locuitorul, care nu a dorit să fie identificat.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Când a fost inventat şi cum arăta primul semafor din lume

Diagnosticarea medicală la domiciliu ar putea fi făcută cu un cip alimentat de smartphone

Un încărcător comun pentru toate smartphone-urile, tabletele și laptopurile

Jumbo, emblematicul restaurant plutitor din Hong Kong, s-a scufundat