Home » D:News » Cazurile de variola maimuței, în scădere la nivel mondial

Cazurile de variola maimuței, în scădere la nivel mondial

Cazurile de variola maimuței, în scădere la nivel mondial
Foto: Shutterstock
Publicat: 28.08.2022

Numărul cazurilor de variola maimuței raportate la nivel mondial a scăzut cu 21% săptămâna trecută, după o lună de creștere a infecțiilor, a anunțat recent Organizația Mondială a Sănătății.

OMS a declarat epidemia ca fiind o urgență de sănătate globală în luna iulie. Până în prezent, au fost raportate peste 41.000 de cazuri de variola maimuței și 12 decese din 96 de țări, majoritatea cazurilor provenind din Statele Unite, conform Reuters.

Scăderea numărului de cazuri de variola maimuței ar putea semnala faptul că epidemia este în declin în Europa, potrivit celui mai recent raport al OMS.

Epidemia încetinește în Europa

„Există semne că epidemia încetinește în Europa, unde o combinație de măsuri eficiente de sănătate publică, schimbarea comportamentului și vaccinarea ajută la prevenirea transmiterii”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Cu toate acestea, aproape două duzini de țări au înregistrat o creștere a numărului săptămânal de cazuri, cea mai mare creștere fiind raportată în Statele Unite. Peste 34% din numărul actual de cazuri la nivel mondial se află în SUA.

Având în vedere că vaccinurile sunt puține, multe țări, inclusiv SUA, încearcă să prelungească stocurile prin administrarea unor doze mai mici pentru a profita la maximum de stocurile existente.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase