Home » D:News » SUA vor acționa „decisiv” dacă Rusia va folosi arme nucleare în Ucraina

SUA vor acționa „decisiv” dacă Rusia va folosi arme nucleare în Ucraina

SUA vor acționa „decisiv” dacă Rusia va folosi arme nucleare în Ucraina
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 28.09.2022

SUA și aliații săi vor acționa „decisiv” dacă Rusia va folosi arme nucleare în Ucraina, a declarat recent consilierul pentru securitate naţională al SUA, Jake Sullivan.

„Am comunicat direct, în privat și la niveluri foarte înalte Kremlinului că orice utilizare a armelor nucleare va fi întâmpinată cu consecințe catastrofale pentru Rusia, că SUA și aliații noștri vor răspunde în mod decisiv și am fost clari cu privire la ceea ce implică acest lucru”, a declarat Sullivan la CBS, citat de The Guardian.

Sullivan a spus că liderul rus Putin a „fluturat cartea nucleară în diferite momente de-a lungul acestui conflict”, iar aceasta este o chestiune pe care administrația Biden trebuie „să o ia extrem de în serios, deoarece este o chestiune de o gravitate extremă – posibila utilizare a armelor nucleare pentru prima dată de la cel de-Al Doilea Război Mondial”.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase