Home » D:News » Centenarul Încoronării Regelui Ferdinand: Trenul Regal va călători de la Cluj la Alba Iulia

Centenarul Încoronării Regelui Ferdinand: Trenul Regal va călători de la Cluj la Alba Iulia

Centenarul Încoronării Regelui Ferdinand: Trenul Regal va călători de la Cluj la Alba Iulia
Foto: Profimedia
Publicat: 11.10.2022

Cu ocazia aniversării Centenarului Încoronării Regelui Ferdinand și Reginei Maria la Alba Iulia, trenul regal va face o călătorie simbolică de la Cluj-Napoca la Alba Iulia în zilele de 14 și 15 octombrie 2022.

Potrivit unui comunicat al Casei Regale, Majestatea Sa Margareta și Alteța Sa Regală Principele Radu, împreună cu Alteța Sa Regală Principesa Sofia, vor efectua această călătorie cu trenul regal în onoarea unui moment istoric cu semnificații profunde pentru dezvoltarea statului român modern.

Trenul Regal va pleca din Cluj-Napoca în 14 octombrie, iar în 15 octombrie va ajunge la Alba Iulia.

Centenarul Încoronării Regelui Ferdinand

Pe parcursul călătoriei cu trenul, Familia Regală va fi alături de voluntari ai Crucii Roșii Române, de elevi olimpici și de reprezentanți ai proiectelor aflate sub înalt patronaj regal.

Trenul va pleca din Gara Cluj-Napoca, vineri, 14 octombrie 2022, la ora 13.05, după un ceremonial militar care se va desfășura pe peronul gării.

Prima oprire a Trenului Regal va avea loc în Gara Câmpia Turzii, la ora 14.08, unde va staționa 10 minute.

Când va putea fi vizitat Trenul Regal?

A doua oprire va avea loc în Gara Aiud, la ora 14.55, unde trenul va sta timp de 10 minute, iar a treia oprire este programată în Gara Teiuș, la ora 15.20, unde va staționa tot 10 minute.

Trenul Regal va intra în Gara Alba Iulia, sâmbătă, 15 octombrie 2022, la ora 10.30. După încheierea ceremonialului sosirii la Alba Iulia, Trenul Regal va putea fi vizitat de către public, în acea zi, în intervalul orar 11.00-18.00.

Sâmbătă, de la ora 11.00, Familia Regală va lua parte la un Te Deum la Catedrala Ortodoxă a Încoronării de la Alba Iulia, precum și la Parada Încoronării, de pe Pietonala Mihai Viteazul și la prezentarea de volume regale din Sala Unirii.
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase