Home » D:News » „Vânătorul de vise”, avionul spațial Dream Chaser, ar putea transporta militari americani în spațiu

„Vânătorul de vise”, avionul spațial Dream Chaser, ar putea transporta militari americani în spațiu

Publicat: 27.09.2022

Armata SUA ar putea fi în curând în posesia unei noi nave spațiale capabile să transporte trupe în spațiu și pe orbita joasă a Pământului în doar trei ore, în urma semnării unui contract de cercetare și dezvoltare între US Transportation Command (USTRANSCOM) și compania Sierra Space, cea care se află în spatele avionului spațial Dream Chaser („Vânătorul de vise”).

Folosind avionul spațial Dream Chaser, scopul este de a muta trupe și provizii oriunde în lume într-o fracțiune din timpul necesar transportului tradițional.

Vorbind despre contract, directul executiv al Sierra Space, Tom Vice, a declarat că „acordul de astăzi cu United States Transportation Command oferă Sierra Space oportunitatea unică de a oferi soluții hipersonice punct la punct clienților noștri guvernamentali”.

Avionul poate trimite militari și echipament oriunde în lume, în doar trei ore

„Cu ajutorul Dream Chaser, primul avion spațial comercial din lume, modulul de marfă Shooting Star și alte proiecte, ne concentrăm pe furnizarea de soluții unice de viteză ultra-înaltă și încărcătură utilă grea către Departamentul Apărării pentru cerințele de logistică și de mișcare a personalului. Intenționăm să folosim aceste tehnologii pentru a ajunge oriunde pe glob în trei ore”, a adăugat Vice.

Sierra Space a dezvoltat Dream Chaser în urmă cu doar câțiva ani, bazându-și designul pe conceptul de avion spațial HL-20 Personal Launch System propus inițial de NASA. Primul test pentru avionul spațial a avut loc în 2017, lansarea oficială fiind așteptată să aibă loc în 2023.

Dream Chaser, „vehiculul spațial suprem”

Potrivit companiei, Dream Chaser este „vehiculul spațial suprem”. Fiind primul avion spațial comercial cu aripi, Dream Chaser are spațiu pentru șapte membri ai echipajului și poate transporta peste 12.000 de kilograme de echipament.

Atunci când va fi operațional, NASA plănuiește ca avionul spațial să finalizeze cel puțin șapte misiuni de transport marfă către Stația Spațială Internațională (ISS). Cu adăugarea unui braț robotic, avionul va putea, de asemenea, să ducă sateliții pe orbită și să-i aducă înapoi pe Pământ pentru întreținere și reparații.

Pe plan militar, scopul este de a sprijini atât misiunile de luptă, cât și alte activități precum misiunile medicale și de ajutor umanitar. De la dezvoltarea Dream Chaser, atât Forțele Aeriene ale SUA, cât și USTRANSCOM, s-au arătat interesați de nava spațială pentru a suplimenta metodele tipice de transport, conform War History Online.

Vă recomandăm să mai citiți și:

La 77 de ani de la semnarea actului de capitulare necondiţionată, Japonia ar putea avea o armată spaţială

Armata rusă ar fi început antrenamentele cu drone iraniene

Armata elvețiană transportă apă cu elicopterul pentru animalele însetate de pe pajiștile alpine

Armata rusă, dotare sovietică și critici aprige (DOCUMENTAR)

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase