Home » D:News » Un britanic a supraviețuit timp de mai multe zile agățat de o geamandură în Canalul Mânecii

Un britanic a supraviețuit timp de mai multe zile agățat de o geamandură în Canalul Mânecii

Un britanic a supraviețuit timp de mai multe zile agățat de o geamandură în Canalul Mânecii
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 30.10.2022

Un britanic a fost salvat de un vas de pescuit olandez după ce caiacul său s-a răsturnat în Canalul Mânecii. Caiacistul a supraviețuit după ce a rămas agățat de o geamandură timp de mai multe zile.

Căpitanul olandez Teunis de Boer a declarat că l-a văzut din întâmplare pe caiacist agitându-se frenetic în timp ce barca sa, Madeleine, trecea prin apropierea geamandurii.

„Era în mod clar în pericol”, a spus căpitanul pentru presa olandeză.

„Un tânăr care ne făcea semne cu mâna ca un nebun”

Bărbatul a primit apă și un baton de ciocolată. Ulterior, a fost preluat de un elicopter și a fost transportat pe calea aerului la un spital din Franța. Incidentul s-a petrecut joi, la câteva mile vest de coasta franceză, într-un culoar de navigație din strâmtoarea Dover, cunoscută și sub numele de Pas de Calais.

Căpitanul ambarcațiunii a declarat că a povestit cum l-a salvat pe supraviețuitor.

„Am luat binoclul și am văzut un tânăr doar în costum de baie care ne făcea semne cu mâna ca un nebun. Era plin de vânătăi și a explicat că a rămas în viață răzuind midii de pe geamandură și mâncând crabi mici și alge”, a declarat el pentru site-ul De Telegraaf.

Bărbatul era deshidratat și suferea de hipotermie

Bărbatul era deshidratat și suferea de hipotermie, iar echipajul l-a învelit în pături. Un elicopter al pazei de coastă franceze a ajuns rapid la fața locului și l-a transportat pe britanic la spitalul din Boulogne.

Se pare că bărbatul a plecat din Dover cu caiacul său pe 15 octombrie, cu 12 zile înainte de a fi găsit pe geamandură. Totuși, un oficial francez pentru Canalul Mânecii și Marea Nordului a spus că britanicul plecase din Dover cu aproximativ 48 de ore mai devreme.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase