Home » D:News » La cât a ajuns numărul românilor care locuiesc în Anglia şi Ţara Galilor?

La cât a ajuns numărul românilor care locuiesc în Anglia şi Ţara Galilor?

La cât a ajuns numărul românilor care locuiesc în Anglia şi Ţara Galilor?
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 04.11.2022

Statistică oficială: Numărul românilor care locuiesc în Anglia şi Ţara Galilor a depăşit jumătate de milion de persoane, în creştere 576% în ultimul deceniu.

Numărul românilor care locuiesc în Anglia şi Ţara Galilor a depăşit jumătate de milion de persoane, respectiv 539.000 de persoane, în creştere 576% în ultimul deceniu, au arătat cifrele oficiale ale recensământului din Marea Britanie, citate de Reuters. În 2011, numărul românilor care locuiau în Anglia şi Ţara Galilor era de 80.000 de persoane, scrie ZF.

Cu aceste cifre, România este pe locul patru în top 10 ţări de origine ale celor care locuiesc în Anglia şi Ţara Galilor, după India, Polonia şi Pakistan.

Oamenii născuţi în străinătate, dar care acum locuiesc în Anglia şi Ţara Galilor

Per total, numărul de persoane care trăiesc în Anglia şi Ţara Galilor care s-au născut în străinătate a ajuns la 10 milioane în 2021, în creştere cu 2,5 milioane de persoane, de la 7,5 milioane în urmă cu un deceniu.

Oamenii născuţi în străinătate, dar care acum locuiesc în Anglia şi Ţara Galilor reprezintă 16,8% din populaţia de 59,6 milioane a celor două zone, în creştere faţă de 13,4% în 2011, a declarat Oficiul Naţional de Statistică al Marii Britanii (ONS). În Londra, 40,6% din populaţie s-a născut în străinătate, faţă de 36,7% în 2011.

Populaţia Angliei şi Ţării Galilor a crescut cu un total de 3,5 milioane între recensământul din 2011 şi cel din 2021, iar schimbările datorate migraţiei nete au reprezentat cea mai mare parte a creşterii nete a populaţiei pe parcursul perioadei, au arătat cifrele ONS.

Cel mai comun paşaport din afara Marii Britanii

Datele recensământului au arătat că persoanele născute în India erau cel mai mare grup de cetăţeni născuţi în străinătate, numărând 920.000 sau 1,5% din populaţia Angliei şi Ţării Galilor.

Cel mai comun paşaport din afara Marii Britanii este cel polonez – deţinut de 760.000 de persoane sau 1,3% din populaţie -, în timp ce cea mai mare creştere a fost cea a numărului de persoane născute în România, care a crescut cu 576% în decursul unui deceniu la 539.000, a spus ONS.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase