Un misionar german este posibil să fi fost răpit în Mali

25 11. 2022, 02:00
Orașul Bamako. Foto: Profimedia

Un misionar german care a dispărut duminică în capitala Mali, Bamako, ar putea fi răpit, a declarat arhiepiscopul orașului african.

Părintele Hans Joachim Lohre de la institutul „Misionarii Africii” a fost dat dispărut la poliție. Preotul catolic trebuia să celebreze o slujbă duminică dimineața. Colegii săi au observat că mașina sa a rămas parcată în fața casei toată ziua și că telefonul era închis.

„Această absență prelungită i-a făcut să suspecteze o răpire și i-a determinat să contacteze poliția”, a declarat marți, într-un comunicat, arhiepiscopul de Bamako, cardinalul Jean Zerbo. „Încă nu avem nicio veste”, a adăugat cardinalul.

Un misionar german a dispărut în Mali

Autoritățile din Mali și ambasada germană nu au comentat incidentul. Lohre a sosit în Mali în urmă cu aproximativ 30 de ani și este secretar național al comisiei pentru dialog interreligios din țară. El predă la un institut islamo-creștin și conduce un centru religios în Bamako.

Răpirile nu sunt neobișnuite în Mali, unde militanții islamiști au desfășurat o insurecție violentă în ultimul deceniu.

Grupările legate de Al Qaeda și de Statul Islamic au câștigat teritoriu în ultimii ani, extinzându-se spre sud de la bastioanele lor din nord și centru și trecând în ajungând până în statele vecine.