Home » D:News » Furtuna de iarnă aduce cel mai rece Crăciun din SUA din ultimele decenii

Furtuna de iarnă aduce cel mai rece Crăciun din SUA din ultimele decenii

Publicat: 24.12.2022

O furtună majoră de iarnă care a cuprins țara recent ar putea aduce cel mai rece Crăciun din SUA din ultimele patru decenii în anumite părți ale țării, spun meteorologii.

Valul de frig „ce apare o singură dată pe generație” care a început în nord-vestul Pacificului, înainte de a se îndrepta spre est, poate deveni un „ciclon-bombă” în doar câteva zile.

Peste 90 de milioane de oameni sunt sub alerte meteorologice de iarnă în 37 de state. Se prognozează că aproximativ 80% din țară va experimenta temperaturi sub zero, inclusiv locuri din sudul îndepărtat, precum Texas.

Cel mai rece Crăciun din SUA din ultimele decenii

Denumită Winter Storm Elliot de către Weather Channel, furtuna este de așteptat să aducă cel mai rece Crăciun din SUA, sau cel puțin din Vestul Mijlociu, de la sfârșitul anilor 1980 încoace.

Până și Florida, „Statul Razelor de soare”, ar putea avea parte de cel mai friguros Crăciun din ultimii 30 de ani.

Serviciul Național de Meteorologie (NWS) din SUA a declarat că, până de Crăciun, în unele părți ale țării ar putea fi posibile temperaturi cuprinse între -45°C și -57°C, potrivit BBC.

„Rafalele de vânt de această amploare pot provoca degerături în mai puțin de cinci minute dacă nu sunt luate măsuri de precauție, expunerea prelungită la frig putând provoca, de asemenea, hipotermie și moarte”, se menționează în avertismentul Serviciului.

Un eveniment ce se petrece o dată pe generație

NWS l-a numit un eveniment meteorologic de iarnă care se petrece o dată la o generație, mai ales că furtuna ajunge în regiunea Marilor Lacuri, unde se așteaptă ca presiunea sa să atingă echivalentul unui uragan de categoria 3.

Guvernatorii din Kentucky și Carolina de Nord au declarat stare de urgență. Condițiile de zăpadă și șoselele înghețate sunt de așteptat să creeze haos pentru cei care călătoresc de sărbători. Sute de zboruri din Denver și Chicago au fost deja anulate.

Pe măsură ce furtuna se desfășoară, meteorologii spun că aceasta s-ar putea transforma într-un „ciclon-bombă”.

Ce este un „ciclon-bombă”?

„Ciclon-bombă” este un termen dat unei furtuni care se intensifică rapid, presiunea centrală a aerului scăzând cu cel puțin 24 de milibari în 24 de ore. Li se spune astfel datorită puterii explozive cauzate de scăderea rapidă a presiunii.

Astfel de furtuni aduc vreme cum ar fi viscol, furtuni puternice și precipitații abundente.

Cicloanele-bombă sunt cel mai frecvente pe coasta de est a SUA și Canada, unde pământul rece și curentul cald Gulf Stream oferă condiții optime.

Vă recomandăm să citiți și:

ONU atrage atenția asupra situației umanitare urgente din Ucraina

Câți români își vor petrece sărbătorile acasă? Mulți și-au redus deja bugetul

Încă un satelit din misiunea Artemis I a fost pierdut

Ce țări vor să contruiască cel mai mare avion de luptă din lume?

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase