Home » D:News » Urmărire ca-n filme cu o mașină Tesla. Șoferul adormise la volan!

Urmărire ca-n filme cu o mașină Tesla. Șoferul adormise la volan!

Publicat: 06.01.2023

Un șofer german și-a pierdut permisul de conducere după ce, se presupune că a adormit în timp ce automobilul său Tesla rula pe autostradă cu funcția autopilot activată.

Potrivit unui comunicat de presă al poliției bavareze, agenții au încercat să oprească autovehiculul Tesla, setat pe funcția autopilot, dar fără niciun rezultat, conform Futurism.

Poliția a transmis că vehiculul „a păstrat aceeași distanță de mașina de patrulare din față”, atingând viteze de 112 kilometri/h.

O tendință periculoasă pentru care Tesla sub investigație

Șoferul de 45 de ani a fost văzut într-o poziție înclinată și cu ochii închiși, neavând mâinile pe volan, lăsând să se înțeleagă că a permis funcției de pilot automat să preia controlul total.

Acesta este doar cel mai recent incident în care oamenii își pierd cunoștința la volanul unei Tesla, o tendință periculoasă, care s-a soldat deja cu mai multe coliziuni. De asemenea, poliția a explicat cât de ușor este să faci o Tesla să creadă că șoferul este treaz, fapt ce a adus companiei lui Elon Musk numeroase critici în trecut.

Tesla se află deja sub un control intens pentru un software de asistență care a stârnit controverse. Autoritățile de reglementare din SUA investighează producătorul auto în legătură cu o serie de incidente petrecute din cauza funcției autopilot, precum și pentru că a indus în eroare clienții, făcându-i să creadă că mașinile se pot conduce singure.

Șoferul „a păcălit” mașina să se conducă singură

Din fericire, acest ultim incident nu s-a sfârșit trafic. Potrivit declarației polițiștilor, șoferul s-a trezit după o urmărire ca-n filme de 15 minute și, în cele din urmă, a tras pe dreapta.

Anchetatorii au descoperit că șoferul a făcut eforturi surprinzătoare pentru „a păcăli” mașina să se conducă singură, în timp ce trăgea un pui de somn. Agenții au descoperit „o greutate de volan în spațiul pentru picioare”, un dispozitiv care poate „păcăli sistemul de siguranță al vehiculului, pretinzând că mâna șoferului este pe volan”.

Este posibil ca și drogurile să fi jucat un rol, potrivit declarației de presă. Bărbatul se confruntă cu acuzații penale și are permisul de conducere suspendat.

Vă mai recomandăm și: 

Tesla pierde clienți din cauza scandalurilor în care este implicat CEO-ul Elon Musk

Un șofer a rămas temporar blocat în mașina sa Tesla, cuprinsă de flăcări

Cea mai ieftină mașină Tesla va costa de două ori mai puțin decât Model 3

Sistemul Autopilot al mașinilor Tesla, actualizat pentru evitarea coliziunilor cu vehicule de urgență

Claudia Cociug
Claudia Cociug
Claudia Cociug, absolventă a Facultății de Litere, specializarea Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a făcut parte din echipa DESCOPERĂ.ro din noiembrie 2022 și până în iunie 2023. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase