Home » D:News » OMS acuză China că nu prezintă adevărata amploare COVID-19 din țară

OMS acuză China că nu prezintă adevărata amploare COVID-19 din țară

OMS acuză China că nu prezintă adevărata amploare COVID-19 din țară
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 07.01.2023

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat că autoritățile din China nu prezintă suficient de bine impactul valului COVID-19 în țară. Cele mai mari probleme sunt legate de raportarea deceselor, potrivit BBC.

Eliminarea celor mai multe restricții luna trecută a dus la o creștere a numărului de cazuri de infectare COVID-19. Totuși, China a încetat să mai publice datele zilnice privind cazurile și a anunțat doar 22 de decese cauzate de COVID-19 din decembrie.

„Credem că această definiție [a unui deces COVID-19] este prea îngustă”, a declarat directorul pentru situații de urgență al OMS, Michael Ryan.

China a schimbat criteriile privind declararea unui deces COVID-19

Ryan a mai spus că cifrele Chinei „subevaluează adevăratul impact al bolii în ceea ce privește internările în spitale, în ceea ce privește internările la terapie intensivă și, în special, în ceea ce privește decesele”.

Luna trecută, China a schimbat criteriile privind declararea unui deces COVID-19, ceea ce înseamnă că sunt numărați doar cei care mor de boli respiratorii. Acest lucru contravine îndrumărilor OMS, care încurajează țările să contabilizeze numărul de decese în exces, comparația făcându-se cu perioadele fără pandemie.

Numărul deceselor ar putea fi mult mai mare decât cel declarat

Compania britanică Airfinity estimează că în fiecare zi în China sunt peste două milioane de cazuri COVID-19 și 14.700 de decese.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase