Home » D:News » „Cod roșu” la Google. Compania-mamă a cerut ajutorul cofondatorilor Larry Page și Sergey Brin

„Cod roșu” la Google. Compania-mamă a cerut ajutorul cofondatorilor Larry Page și Sergey Brin

„Cod roșu” la Google. Compania-mamă a cerut ajutorul cofondatorilor Larry Page și Sergey Brin
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 26.01.2023

Alphabet, proprietarul Google, a cerut ajutorul cofondatorilor Larry Page și Sergey Brin, după ce a emis un „cod roșu”, în urma lansării instrumentului de scriere ChatGPT al OpenAI.

Lansarea ChatGPT la sfârșitul lui 2022 a stârnit îngrijorări interne cu privire la dominația continuă a motorului de căutare Google. Directorul general, Sundar Pichai, a organizat întâlniri despre strategia de Inteligență Artificială a Google, iar compania ar fi emis un „cod roșu”, după ce robotul de la OpenAi a avansat rapid.

Acest lucru l-a determinat pe Pichai să facă apel la Page și Brin, la mai bine de trei ani după ce aceștia au renunțat la funcțiile executive. Cofondatorii au rămas însă în consiliul de administrație al Alphabet.

Google dezvoltă noi strategii privind AI pentru a rămâne pe piață

Page și Brin au avut câteva întâlniri cu directorii în decembrie 2022, ca să pună la punct câteva strategii privind Inteligența Artificială la Google și au aprobat planurile de încorporare a mai multor funcții de chatbot în motorul de căutare, potrivit Insider.

Vic Gundotra, un fost vicepreședinte al Google a spus că, de fapt, cofondatorii au fost întotdeauna pasionați de Inteligența Artificială, Page nefiind impresionat de o nouă funcție Gmail în 2008 și declarând „De ce nu poate scrie automat acel e-mail pentru tine?”.

„Continuăm să testăm tehnologia AI la nivel intern, să ne asigurăm că este de ajutor și sigură și așteptăm cu nerăbdare să împărtășim, în curând, mai multe experiențe pe plan extern”, a declarat un reprezentant al Alphabet.

Un succes controversat în jurul CharGPT

Chatbot, care a acumulat un milion de utilizatori în doar cinci zile, eficientizează procesul de căutare. De asemenea, instrumentul poate prelua sarcini complexe, cum ar fi scrierea ueni cărți pentru copii, poate răspunde la meciurile de pe Hinge și poate scrie scrisori de intenție ori să ofere sfaturi de consiliere profesională.

De asemenea, frenezia din jurul chatbotului a stârnit îngrijorări legate de dezinformare. Experții în Inteligență Artificială au declarat că sistemul nu este capabil să se verifice singur și nu poate distinge între un fapt verificat și o dezinformare.

Vă mai recomandăm și: 

Care va fi următoarea revoluție în tehnologie, în viziunea lui Bill Gates?

DESCOPERĂ.ro a întrebat, ChatGPT a răspuns! Ar putea fi primul articol scris de un robot și publicat în România

Ce notă ai primi dacă ți-ai scrie eseurile cu generatorul de text ChatGPT?

Microsoft vrea să renunțe la mii de angajați. Cine ar pleca primii?

Claudia Cociug
Claudia Cociug
Claudia Cociug, absolventă a Facultății de Litere, specializarea Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a făcut parte din echipa DESCOPERĂ.ro din noiembrie 2022 și până în iunie 2023. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase