Home » D:News » O mină de criptomonede „a înnebunit” locuitorii dintr-un orășel american

O mină de criptomonede „a înnebunit” locuitorii dintr-un orășel american

Publicat: 26.01.2023

Criptomonedele au trecut de la boom la faliment, dar într-un mic oraș din statul american Carolina de Nord, numit Murphy, situat în apropierea Munților Blue Ridge, acestea au înnebunit locuitorii. Zgomotul puternic care a stârnit revolte în rândul localnicilor este produs de o mină de criptomonede.

Mina de criptomonede, plină de la un capăt la altul cu rețele înalte de computere și ventilatoare zgomotoase, funcționează neobosit aproape pe tot parcursul anului. Mike Lugiewicz, un localnic, a declarat că este asemenea unui „mic avion cu reacție care nu decolează niciodată”, potrivit Futurism.

Potrivit sursei, pe peluza localnicului zgomotul atinge chiar și 85 de decibeli, dar niciodată mai puțin de 55 de decibeli. Desigur, 55 de decibeli nu este prea rău, luând în calcul nivelul de decibeli dintr-o zonă rezidențială, în general. 85 decibeli, totuși, seamănă mai mult cu o metropolă zgomotoasă.

Mina de criptomonede, puternic contestată de localnici

Prezența companiei în zonă a întâmpinat o rezistență puternică din partea localnicilor, care s-au arătat furioși din cauza zgomotului continuu produs de rețea.

„Nu-mi pasă cu adevărat în ce investesc oamenii. Îmi pasă de acest zgomot care ne afectează în fiecare zi, toată ziua, toată noaptea. Nu se termină niciodată”, a spus Judy Stines, un alt rezident.

Proprietarii minei, compania PrimeBlock, cu sediul în San Francisco și cu zeci de alte operațiuni în statele vecine, au ales probabil orașul pentru electricitatea sa ieftină și pentru lipsa reglementărilor privind zgomotul.

Vara trecută, un locuitor extrem de supărat a luat lucrurile în propriile mâini și a provocat o pană de curent la o mină cripto din apropiere, prin împușcarea uneia dintre liniile de curent.

Mai târziu în decembrie, locuitorii furioși s-au făcut auziți într-o manieră mult mai civilizată. Oamenii au convins consiliul local să apeleze în mod oficial la liderii federali și de stat pentru a introduce o legislație care să reglementeze operațiunile de minare de criptomonede din întreaga țară.

Mina de criptomonede primește curent electric, dar localnicii nu

Dar poate că cel mai insensibil gest din partea minei de criptomonede a avut loc chiar în acea iarnă, atunci când o furtună a lăsat milioane de oameni fără energie electrică. Dar nu și mina de criptomonede, spun locuitorii.

„Ne-au închis în Ajunul Crăciunului și în ziua de Crăciun în fiecare oră, între 15 și 45 de minute până la o oră. Ei bine, odată ce energia este întreruptă, pompele de căldură se opresc și conductele îngheață. Dar la mai puțin de un kilometru distanță este [mina de] criptomonede, căruia i se permite să ruleze la limita inferioară. Imediat ce a revenit curentul, boom! Au pornit înaintea noastră”, a declarat Ron Wright, un localnic.

Vă mai recomandăm și: 

Anul 2022 a fost de-a dreptul oribil pentru lumea criptomonedelor

Un grup de hackeri români minează criptomonede folosind dispozitivele victimelor în mod abuziv

Bitcoin şi Ether, în revenire. Criptomonedele au înregistrat o creştere de 27% de la minimul anului

Fondatorul unei firme falimentare de criptomonede a fost extrădat în SUA

Claudia Cociug
Claudia Cociug
Claudia Cociug, absolventă a Facultății de Litere, specializarea Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a făcut parte din echipa DESCOPERĂ.ro din noiembrie 2022 și până în iunie 2023. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase