Home » D:News » Dezbateri aprinse la Hollywood după o nominalizare neobișnuită la Premiile Oscar

Dezbateri aprinse la Hollywood după o nominalizare neobișnuită la Premiile Oscar

Publicat: 02.02.2023
Dezbateri aprinse la Hollywood după o nominalizare neobișnuită la Premiile Oscar
Sursa foto: Shutterstock

Nominalizarea surpriză la Oscar obținută de actrița britanică Andrea Riseborough a stârnit dezbateri la Hollywood, iar membrii Academiei de Film au decis să o analizeze din nou.

Andrea Riseborough a fost nominalizată săptămâna trecută la categoria cea mai bună actriță pentru interpretarea sa din To Leslie. Experții susțin că nominalizarea este meritată, dar neobișnuită.

Vedete din domeniu, printre care Gwyneth Paltrow, Edward Norton și Courteney Cox, au încercat să obțină sprijin pentru Riseborough în ultimele zile ale votului pentru Oscar. Ea joacă rolul unei mame alcoolice care își risipește câștigurile la loterie în filmul lăudat de critici.

Cum a fost obținută nominalizarea?

Unii au pus întrebări cu privire la modul în care a fost obținută nominalizarea lui Riseborough și dacă unii dintre cei care au făcut campanie pentru ea au încălcat vreo regulă.

Consiliul Academiei a indicat că problema va fi inclusă pe ordinea de zi a ședințe de marți, 31 ianuarie, după ce organismul a fost asaltat de apeluri și e-mailuri privind includerea actriței.

Care sunt regulile Academiei de Film?

Criticii spun că unele postări care au fost în favoarea lui Riseborough au făcut referire și la concurenții ei, ceea ce este strict interzis.

Regulile oficiale ale Academiei prevăd că nu sunt tolerate formele de comunicare publică ale oricărei persoane direct asociate cu un film eligibil care „încearcă să arunce o lumină negativă sau depreciativă asupra unui film sau a unei realizări concurente”.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase