Home » D:News » Planșeul din Piața Unirii, un pericol pentru șoferi și pietoni. Specialiștii propun refacerea de la zero

Planșeul din Piața Unirii, un pericol pentru șoferi și pietoni. Specialiștii propun refacerea de la zero

Planșeul din Piața Unirii, un pericol pentru șoferi și pietoni. Specialiștii propun refacerea de la zero
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 11.02.2023

Planșeul Pieței Unirii riscă să se prăbușească în orice moment, structura uriașă de beton care susține întreaga infrastructură din centrul Capitalei fiind un real pericol pentru șoferi și pietoni, conform rezultatului unei expertize a Universității Tehnice de Construcții din București. De altfel, inginerii au găsit degradări severe la construcția pe sub care trece râul Dâmbovița. Iar Piața Unirii este una dintre cele mai circulate zone din Capitală.

Planșeul Unirii este construit în anii ‘30 și acoperă albia râului Dâmbovița, între intersecția dintre strada Căldărari și strada Halelor și bulevardul Dimitrie Cantemir. Este vorba de o construcție masivă din beton, de aproximativ 17 centimetri, susținută de niște grinzi, întinsă pe toată porțiunea cu fântânile de pe bulevardul Unirii și spațiul verde din parc. Sub planșeu se află un spațiu gol pe sub care trece râul Dâmbovița.

O expertiză realizată anul trecut de Universitatea Tehnică de Construcții București avertizează că planșeul de sub ea se află într-o stare avansată de degradare.

Inginerul Radu Răcănel și decanul Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri, Adrian Burlacu, care au semnat expertiza de la planșeul Unirii, vorbesc despre problemele întregii structuri și explică soluțiile, într-un interviu pentru Libertatea, citat de Gândul.ro

Specialiștii propun acum, efectiv, demolarea completă a postamentului și refacerea lui de la zero. „De ani de zile nu s-a făcut nimic acolo”

Citește continuarea pe Gândul.ro!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase