Home » D:News » Cercetătorii japonezi au descoperit peste 7.000 de noi insule

Cercetătorii japonezi au descoperit peste 7.000 de noi insule

Publicat: 21.02.2023

Trebuie să fie dificil să ții socoteala numărului de insule răspândite pe o suprafață de peste 370.000 de kilometri pătrați, într-o țară care este supusă cu regularitate activității vulcanice și condițiilor meteorologice extreme. 

În timp ce Japonia a asistat la formarea de noi insule și la dispariția tăcută a altora, geografii au declarat că statisticile oficiale care arată că Japonia este formată din aproximativ 6.000 de insule sunt departe de adevăr.

Cu ajutorul tehnologiei de cartografiere digitală, geografii au descoperit că numărul de insule ale Japoniei este, de fapt, dublu față de cel cunoscut anterior.

Este primul studiu de acest fel

În cadrul primului studiu de acest fel, efectuat în ultimii 35 de ani, Autoritatea pentru Informații Geospațiale din Japonia a identificat un număr total de 14.125 de insule, cu 7.273 mai multe decât se credea anterior, potrivit The Guardian.

Organismul guvernamental, care urmează să își publice concluziile în următoarele săptămâni, a declarat că este puțin probabil ca noile informații să schimbe dimensiunea teritoriului sau a apelor teritoriale ale Japoniei.

În ultimul sondaj, publicat în 1987 de paza de coastă, insulele au fost numărate cu ajutorul hărților de hârtie. Insulele au fost definite ca mase de pământ cu o circumferință de cel puțin 100 de metri, rezultând cifra acceptată anterior de 6.852.

Oficialii au folosit același criteriu de mărime

În cele mai recente studii, oficialii au folosit același criteriu de mărime, dar au numărat insulele folosind hărți digitalizate și au încrucișat informațiile cu fotografii aeriene din trecut și alte date pentru a exclude terenurile regenerate artificial.

Unele dintre cele 47 de prefecturi din Japonia cuprind un număr mare de insule. Prefectura nordică Hokkaido, una dintre cele patru insule principale, alături de Honshu, Shikoku și Kyushu are 1.473 de insule, potrivit noului studiu, în timp ce Nagasaki, în sud-vest, numără 1.479.

Vă mai recomandăm și: 

Cum folosește Japonia hotelurile-capsulă?

O hartă britanică medievală ar putea conține dovezi ale unor insule mitologice

Japonia consideră, pentru prima oară în 20 de ani, că patru insule disputate cu Rusia sunt „ocupate ilegal”

Antillia, insula fantomă a portughezilor

Claudia Cociug
Claudia Cociug
Claudia Cociug, absolventă a Facultății de Litere, specializarea Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a făcut parte din echipa DESCOPERĂ.ro din noiembrie 2022 și până în iunie 2023. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase