Home » Cultură » Cum folosește Japonia hotelurile-capsulă?

Cum folosește Japonia hotelurile-capsulă?

Publicat: 14.11.2022

Hotelul-capsulă este în mod tipic reprezentativ pentru imaginea pe care mulți oameni o au despre Japonia, combinând utilizarea spațiului, ingeniozitatea tehnică și o vibrație futuristă.

Hotelurile capsulă sunt unul dintre cele mai cunoscute și unice tipuri de cazare din Japonia. Situate de obicei în jurul principalelor noduri de transport public din marile metropole, acestea se adresează persoanelor care caută un sejur cu buget redus, pentru o singură noapte.

Fiecare oaspete este chemat să ocupe o capsulă, în esență o capsulă de mărimea unui pat, care oferă intimitate fie cu o ușă, fie cu o perdea.

Aranjate în rânduri și suprapuse, fiecare capsulă oferă toate facilitățile necesare pe care le caută oaspeții – și anume aer condiționat, prize de curent și Wi-Fi de mare viteză – fără prețul semnificativ atașat de multe ori hotelurilor standard sau de afaceri, clienții fiind așteptați să plătească între 2.000 și 5.000 de yeni pe noapte.

Primul hotel-capsulă a fost deschis în Osaka în 1979, iar astăzi, poate fi găsit în toată Japonia și nu numai.

Hotelul-capsulă este reprezentativ pentru Japonia

Toate celelalte facilități ale hotelului-capsulă, cum ar fi toaletele și dușurile, sunt împărțite între oaspeți. În plus, hotelurile pot găzdui și restaurante, automate de vending, spălătorii, saloane comune și săli de divertisment.

Nine Hours Capsule Hotel, realizat de Naruse Inokuma Architects, este un proiect conceput pentru a crea un nou standard pentru hotelurile capsulă.

Aceștia s-au străduit să proiecteze o formă complet nouă a hotelului-capsulă, care reinventează imaginea convențională a acestuia, urmărind funcționalitatea și oferind în același timp o experiență de ședere plăcută.

Cele patru etape ale șederii în hotelul-capsulă au fost reconfigurate în patru scene, cuprinzând recepția, coridorul, salonul sanitar și spațiile de dormit, scrie Arch Daily.

Prin selectarea celor mai potrivite culori, materiale și lumini pentru fiecare dintre aceste funcții, Naruse Inokuma Architects a putut realiza un hotel funcțional.

Hotelurile capsulă, unul dintre cele mai cunoscute și unice tipuri de cazare

ºC (Do-C) Ebisu, realizat de Schemata Architects, este o nouă afacere legată direct de lanțul Nine Hours Capsule Hotel.

În timp ce Nine Hour Capsule Hotels oferă o nouă imagine a hotelului capsulă contemporan prin reproiectarea completă și construirea de capsule noi de la zero, compania a adoptat o abordare diferită în proiectarea ºC, unde proiectul este rezultatul unei renovări a unui hotel capsulă existent.

Proiectul urmărește eradicarea imaginii fostului hotel cu capsule prin schimbarea interiorului și a împrejurimilor, păstrând în același timp capsulele existente așa cum sunt. În Japonia, oamenii asociază adesea hotelurile capsulă cu saunele, din cauza stilului convențional al hotelurilor capsulă din trecut.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Turiștii români nu lasă bacșiș la hotel. Ce uită cel mai des în cameră?

Pensiunile şi hotelurile din Delta Dunării aproape de gradul de ocupare de 100%

Japonia va cumpăra rachete Tomahawk din SUA. Ce ținte ar putea lovi?

Cea mai veche toaletă din Japonia a fost deteriorată de un șofer neatent

Mihaela Horchidan
Mihaela Horchidan
Mihaela și-a finalizat studiile la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, având experiență în presa online și radio. Curiozitatea, dorința de a afla cât mai multe și pasiunea pentru istorie, ştiinţă şi natură au condus-o către Descopera.ro citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase