Un bărbat a încercat să fure un bebeluș care a supraviețuit cutremurului din Turcia

18 02. 2023, 09:00
Foto: Profimedia

Un bărbat a fost arestat în Turcia pentru că a încercat să fure un bebeluș dintr-un spital. Este vorba despre un copil supraviețuitor al cutremurului de săptămâna trecută.

Incidentul a avut loc într-un spital din provincia turcă Hatay. Bărbatul a încercat să profite de haosul creat de cutremurul violent care a devastat sudul țării, a relatat joi presa locală.

Bărbatul, în vârstă de 55 de ani, originar din Ankara, s-a recomandat la spital ca fiind un ofițer de poliție pensionat. El a revendicat un copil al cărui nume l-a precizat, a relatat agenția oficială de presă Anadolu.

Ce s-a întâmplat cu bărbatul care a încercat să fure un bebeluș?

Suspectul a fost arestat. Polițiștii au găsit asupra bărbatului mai multe cărți de identitate false și o sumă mare de bani. De asemenea, bărbatul avea un pistol în mașină.

Cutremurul cu magnitudinea de 7,8 grade din 6 februarie a devastat provincia de la granița cu Siria și a ucis aproape 40.000 de persoane în Turcia și Siria.

Ministerul turc al Familiei a anunțat miercuri că 1.396 de copii neînsoțiți au fost înregistrați în provinciile afectate de cutremur. Dintre aceștia, 508 au fost înapoiați familiilor lor.