Home » D:News » George Soros susține geoingineria climei și propune „reînghețarea” Arcticii

George Soros susține geoingineria climei și propune „reînghețarea” Arcticii

Publicat: 24.02.2023
George Soros susține geoingineria climei și propune „reînghețarea” Arcticii
Sursa foto: Isopix/Rex/Shutterstock/Profimedia

Miliardarul și filantropul George Soros, eternă țintă a extremei drepte, s-a declarat în favoarea geoingineriei solare, un grup de tehnologii experimentale, menite să diminueze intensitatea Soarelui și să încetinească astfel topirea calotelor glaciare polare. 

Soros a făcut apel la investiții în această tehnologie controversată înainte să aibă loc Conferința de Securitate de la Munchen, Germania, în cadrul căreia a vorbit recent.

Deși există mai multe metode în domeniul ingineriei solare, aflat în plină dezvoltare, cea pe care o susține George Soros pare să fie cea mai mult susținută de știința mediului.

George Soros a propus „reînghețarea” Arcticii prin geoinginerie solară

În comentariile sale, pregătite și publicate pe pagina sa oficială, Soros subliniază că Oceanul Arctic „era acoperit de zăpadă și gheață imaculată, care reflectau Soarele prin ceea ce se numește efectul albedo”, dar creșterea temperaturilor globale este de așa natură încât stratul de gheață din Groenlanda a început să se topească, potrivit Futurism.

Citându-l pe chimistul britanic de rang regal David King, miliardarul a propus un proces de „reînghețare” a Arcticii prin geoinginerie, anume prin replicarea efectului albedo „prin crearea de nori albi la mare înălțime deasupra Pământului”.

Topirea calotei glaciare din Groenlanda, o amenințare pentru întreaga omenire

„Cu garanțiile științifice adecvate și în consultare cu comunitățile indigene locale, acest proiect ar putea ajuta la restabilirea sistemului climatic al Arcticii, care guvernează întregul sistem climatic global”, a continuat Soros.

Miliardarul a avertizat că topirea calotei glaciare din Groenlanda „reprezintă o amenințare la adresa supraviețuirii civilizației noastre”, o amenințare pe care, în opinia sa, liderii industriei și instituțiile financiare o pot îndepărta, dacă și-ar folosi o parte din avere pentru a face acest lucru.

„Trebuie să reorientăm instituțiile financiare internaționale, în special Banca Mondială, să se concentreze pe schimbările climatice”, a spus Soros.

„Mesajul este clar. Intervenția umană a distrus un sistem anterior stabil”

După cum a subliniat și Soros, o mică victorie a avut deja loc pe acest front: demisia președintelui Băncii Mondiale, care a anunțat că părăsește prestigioasa instituție cu doar o zi înainte de declarațiile miliardarului american de origine maghiară la Conferința de Securitate de la Munchen.

„Mesajul este clar. Intervenția umană a distrus un sistem anterior stabil, iar ingeniozitatea umană, atât locală, cât și internațională, va fi necesară pentru a-l restabili”, a mai spus Soros.

Vă mai recomandăm și: 

Topirea calotelor glaciare va crește nivelul mărilor cu 1,4 metri

Eveniment major de topire. A plouat pentru prima dată în istorie pe vârful calotei glaciare din Groenlanda

Resursele din Arctica, în pericol. Cum ar putea începe forajul petrolier la Polul Nord?

Un aisberg cât Londra s-a desprins din Antarctica

Claudia Cociug
Claudia Cociug
Claudia Cociug și-a început experiența în presă la Iași, iar promovarea culturii, prin transmiterea cuvintelor relevante, a fost parte din procesul alăturării echipei DESCOPERĂ.ro. Îi place să citească, să cerceteze și să scrie. Claudia este absolventă a Facultății de Litere, specializarea ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase