Home » D:News » Ce părere are inventatorul World Wide Web despre criptomonede?

Ce părere are inventatorul World Wide Web despre criptomonede?

Ce părere are inventatorul World Wide Web despre criptomonede?
Foto: Envato
Publicat: 21.02.2023

Tim Berners-Lee, inventatorul World Wide Web, a calificat criptomonedele drept „periculoase” și le-a comparat cu jocurile de noroc într-un episod al podcastului „Beyond The Valley” al CNBC.

Discutând despre viitorul web-ului, Berners-Lee a spus că monedele digitale sunt „doar speculative” și le-a comparat cu bula dot-com, în care acțiunile de pe internet, adesea fără o afacere solidă în spate, au crescut nejustificat.

„Sunt doar speculații. Evident, acest lucru este foarte periculos”, a declarat Berners-Lee pentru CNBC. „Este ca și cum ai miza pe jocuri de noroc, practic.”

Ce spune inventatorul World Wide Web despre criptomonede?

Cu toate acestea, Berners-Lee a declarat că monedele digitale ar putea fi utile pentru transferurile de bani, dacă sunt imediat convertite în monedă fiduciară atunci când sunt primite.

Informaticianului britanic i se atribuie inventarea World Wide Web în 1989. Însă Berners-Lee a fost nemulțumit de modul în care a evoluat viziunea sa inițială asupra web-ului. Alături de John Bruce, Berners-Lee încearcă să remodeleze viitorul internetului prin intermediul companiei Inrupt, cu scopul de a oferi oamenilor un control mai mare asupra datelor lor. Amândoi au vorbit în cadrul emisiunii „Beyond The Valley” de la CNBC într-un interviu amplu despre viitorul internetului.

Viitorul internetului

Mulți susținători au vorbit despre viitorul internetului în termeni de Web3, o sintagmă atotcuprinzătoare fără un sens clar. Dar susținătorii spun adesea că această versiune a internetului funcționează pe tehnologia blockchain, care a apărut pentru prima dată odată cu criptomoneda bitcoin. Web3, spun unii, este un internet descentralizat care le ia o parte din putere unor giganți precum Facebook și Google.

Dar Berners-Lee a declarat că viitorul internetului este „Web 3.0”, pe care îl distinge de Web3. Web 3.0 este propria sa propunere de remodelare a internetului.

„Nu este blockchain”, a spus Berners-Lee, sugerând că tehnologia nu este suficient de rapidă sau sigură.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase