Home » D:News » (P) Specialiștii demontează mitul șemineului electric care consumă foarte mult

(P) Specialiștii demontează mitul șemineului electric care consumă foarte mult

(P) Specialiștii demontează mitul șemineului electric care consumă foarte mult
Publicat: 28.02.2023

Este arhicunoscut faptul că, în domeniul termic și nu numai, majoritatea dintre noi caută cea mai puțin costisitoare variantă calitate-preț și astfel, se ajunge firesc la soluțiile dispozitivelor electrice. Deci, de ce este un șemineu electric încorporabil cel mai ieftin dispozitiv care se apropie ca atmosferă, de șemineul clasic pe lemne?

În câteva rânduri, specialiștii sibieni cu experiența a peste două decenii în comercializarea și montajul soluțiilor neconvenționale de încălzire, ne vor explica cu informații și argumente reale, motivele pentru care șemineul electric te poate costa extrem de puțin.

În primul rând, șemineul electric este cea mai ieftină soluție din rândul dispozitivelor termice, deoarece se folosește de tehnologia inovativă 3D, fiind dotat cu un ecran LED special, cu afișare pe display pentru producerea efectului spectaculos de flacără veritabilă. Este cel mai accesibil ca preț tocmai datorită acestei tehnologii care consumă foarte puțină energie electrică.

În al doilea rând, șemineul electric se montează foarte rapid și simplu, nu necesită evacuare și prin urmare, nu este nevoie de meseriași, șantier sau investiții în materiale adiționale, așa cum este nevoie pentru un șemineu traditional sau o sobă pe lemne.

Mai mult decât atât, costurile inițiale de achiziție, precum și cele ulterioare de întreținere sunt minime, oferind maximum de confort și un design modern la un cost neașteptat de mic. Nu necesită întreținere și verificare periodică sau alte cheltuieli neprevăzute. Apoi, întrucât acesta nu funcționează pe lemne / bricheți / peleți sau alte tipuri de combustibili fosili, consumând doar o parte din curentul electric deservit locuinței, cheltuielile devin insesizabile în comparație cu beneficiile finale.

Important de menționat este faptul că, un șemineu electric, consumă atât cât îl folosești, depinzând mai ales de modul în care îl folosești. Așadar, dacă îl utilizezi precum o fac 90% din cei care cumpără un șemineu electric, adică doar cu funcția estetică activă, nu și pentru încălzire, el va consuma extrem de puțină energie, aproape nesemnificativ.

Îți confirmăm că, un șemineu electric cu tehnologie LED, consumă cât un singur bec economic!!! Adică extrem de puțin (circa 10W). Astfel, la un calcul simplu, în modul flacără luminoasă (fără funcție de încălzire), aprins timp de 2 ore în fiecare seară, costul ar ajunge undeva la 1 LEU/lună!! Deși poate părea incredibil, este cât se poate de real. Și chiar dacă ar fi să îl folosești întreaga seară (între 6 și 7 ore, neîntrerupt) tot nu ai depăși câțiva lei pe lună.

Însă, dacă în modul simplu cu efect de flacără, consumul este mic, în cazul folosirii concomitent cu funcția de încălzire, cheltuielile vor crește exponențial. Dacă e să facem aceeași comparație, în 2 ore de utilizare continuă cu funcția de încălzire pornită, vei avea un consum de 3 kW. Ceea ce înseamnă un consum undeva în jurul a 90 kW, deci ai scoate din buzunar, aproximativ 90 de lei, lunar.

Gama șemineelor electrice disponibile în oferta meșterilor sibieni îți oferă un spectru cromatic vast, cuprinzând o paletă de culori care se asortează cu diferitele stiluri rezidențiale, cuprinzând culorile: alb, wenge, negru, crem, dar și tipuri diferite: incorporabile, cu piatră (rustice), de tip sobă, de perete (stil ecran) sau cu imitație de jar.

Deci, dacă te gândești la un șemineu electric ca la o soluție potrivită pentru locuința ta, ai la dispoziție o gamă amplă de șeminee decorative electrice, potrivite pentru transformarea completă, al oricărui spațiu din casa ori apartamentul tău de la bloc.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase