Misterul unei lucrări Dalí de mari dimensiuni, dezlegat la Institutul de Artă din Chicago

03 03. 2023, 07:22
Sursa foto: Profimedia

Cercetarea pentru expoziția „Salvador Dalí: The Image Disappears” de la Art Institute of Chicago a dus la noi descoperiri despre celebrul artist suprarealist – inclusiv originile misterioase ale picturii de mari dimensiuni „Visions of Eternity”.

Caitlin Haskell și Jennifer Cohen au fost uimite. Curatoarele, care lucrau la prima expoziție a Institutului de Artă din Chicago dedicată lui Salvador Dalí, făceau cercetări cu privire la pictura sa „Visions of Eternity”, care era datată 1936 și care se află în muzeu de la sfârșitul anilor 1980.

O compoziție verticală, „Visions of Eternity” înfățișează un peisaj enigmatic, de culoare albastru-ombre, cu o figură umanoidă umbrită, plasată în vârful unei singure arcade în stânga privitorului și o pereche de boabe de fasole jos, în prim-plan.

Dar semnalele de alarmă au început să se întețească. Pictura părea să nu-și aibă locul în ansamblul de lucrări ale lui Dalí din acea perioadă, au explicat Haskell și Cohen pentru CNN. „Chiar nu am putut găsi nimic asemănător în toată opera sa”, a spus Cohen.

Citește continuarea pe Curatorial.ro!