Motivul pentru care Tesla va construi o nouă fabrică în Mexic

06 03. 2023, 00:00
Foto: @Manny Becerra/Unsplash

Tesla plănuiește să construiască o nouă fabrică în Mexic, alăturându-se altor producători auto care își consolidează prezența la sud de granița cu SUA, potrivit BBC.

Președintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, a anunțat că fabrica pentru firma de automobile electrice va fi în Monterrey, care se află la aproximativ nouă ore de mers cu mașina din Texas.

„Aceasta va reprezenta o investiție considerabilă și multe, multe locuri de muncă”, a declarat, marți, Lopez Obrador într-o conferință de presă.

Nevoia de apă a fabricii ar putea afecta regiuna

Tesla ar putea oferi mai multe informații despre investiție într-o prezentare care va fi făcută miercuri.

Anterior, autoritățile din Mexic și-au exprimat îngrijorarea cu privire la modul în care nevoia de apă a fabricii ar putea afecta regiunea.

Totuși, Lopez Obrador a declarat că a obținut asigurări din partea șefului Tesla, Elon Musk, care au dus la atenuarea acestor îngrijorări.

Decizia Tesla vine după ce BMW a declarat că va investi într-o fabrică în Mexic

Aceasta ar fi cea de-a treia fabrică a Tesla în afara SUA, după ce firma a deschis fabrici în China și Germania în ultimii ani.

Confirmarea planurilor Tesla vine la doar câteva săptămâni după ce BMW a declarat că va investi într-o fabrică în Mexic. De asemenea, Ford produce SUV-ul său electric în această țară.

Și General Motors a anunțat anul trecut că intenționează să construiască o fabrică de mașini electrice în Mexic.