Home » D:News » O nouă opțiune pentru utilizatorii WhatsApp

O nouă opțiune pentru utilizatorii WhatsApp

Publicat: 10.03.2023
O nouă opțiune pentru utilizatorii WhatsApp
Sursa foto: Shutterstock

WhatsApp va introduce o opțiune pentru dezactivarea automată a apelurilor primite de la numere necunoscute. De asemenea, WhatsApp lucrează și la un „buletin informativ”.

Conform WabetaInfo, opțiunea se află în curs de dezvoltare pentru versiunea Android.

Funcția are ca scop reducerea la minim a întreruperilor, putând preveni apelurile spam, precum și apelurile publicitare, cu mult înainte ca acestea să devină un scenariu obișnuit pentru utilizatori.

Un meniu suplimentar în setările WhatsApp

Funcția va fi identificată printr-un meniu suplimentar în setările WhatsApp și, dacă este activată, va dezactiva sunetul tuturor apelurilor de la numere necunoscute, respectiv cele care nu se află în agenda utilizatorului. Apelurile nu vor fi blocate, ci doar reduse la tăcere. Acest lucru înseamnă că numerele apelante vor apărea în continuare în lista de „apeluri”, care poate fi găsită în bara de sus a aplicației, alături de Chat și Status.

De asemenea, WhatsApp lucrează la un instrument de „buletin informativ”, care ar permite abonaților să primească actualizări de la persoane și grupuri, cum ar fi administrațiile locale, echipe sportive și alte organizații.

Un număr nelimitat de utilizatori

Funcția ar permite ca informația să ajungă cu ușurință la un număr nelimitat de utilizatori și, prin urmare, nu ar trebui să fie protejată de criptarea end-to-end.

Numărul de telefon al utilizatorilor care se abonează la un buletin informativ va fi ascuns din motive de confidențialitate.

Tags:
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase