Home » D:News » 800.000 de nord-coreeni s-au oferit „voluntar” să lupte împotriva SUA

800.000 de nord-coreeni s-au oferit „voluntar” să lupte împotriva SUA

800.000 de nord-coreeni s-au oferit „voluntar” să lupte împotriva SUA
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 21.03.2023

Coreea de Nord susține că aproximativ 800.000 de cetățeni s-au oferit voluntar să se înroleze sau reînroleze în armată pentru a lupta împotriva Statelor Unite, a relatat sâmbătă un ziar de stat nord-coreean, citat de Reuters.

Aproximativ 800.000 de studenți și muncitori din întreaga țară și-au exprimat recent dorința de a se înrola sau de a se reînrola în armată pentru a contracara Statele Unite, a relatat ziarul Rodong Sinmun.

„Entuziasmul în creștere al tinerilor de a se înrola în armată este o demonstrație a voinței de nezdruncinat a tinerei generații de a elimina fără milă maniacii războiului care fac eforturi pentru a elimina țara noastră socialistă”, a scris publicația.

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică intercontinentală

Articolul survine după ce Coreea de Nord a lansat joi o rachetă balistică intercontinentală, ca răspuns la exercițiile militare în desfășurare între SUA și Coreea de Sud.

Coreea de Nord a lansat racheta balistică intercontinentală în marea dintre Peninsula Coreeană și Japonia, joi, cu câteva ore înainte ca președintele Coreei de Sud să zboare la Tokyo pentru un summit în care s-au discutat modalități de a contracara Nordul înarmat nuclear.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase