Home » D:News » O filmare celebră cu Bigfoot, corectată cu Inteligența Artificială. A fost dezlegat misterul?

O filmare celebră cu Bigfoot, corectată cu Inteligența Artificială. A fost dezlegat misterul?

O filmare celebră cu Bigfoot, corectată cu Inteligența Artificială. A fost dezlegat misterul?
Foto: Caroline Toms/Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0
Publicat: 09.04.2023

Bigfoot a fost „descoperit” de sute de ori de-a lungul anilor. De obicei, se dovedește a fi un om într-un costum de gorilă sau un urs. Însă celebra filmare cu Bigfoot din 1967 încă și-a păstrat misterul.

În celebra filmare cu Bigfoot cunoscută drept filmul Patterson-Gimlin, o figură se plimbă prin Six Rivers National Forest din SUA, întorcându-se pentru scurt timp pentru a privi către o cameră care filmează cu o viteză nedeterminată.

Roger Patterson și Robert Gimlin sunt cei care au făcut filmarea, susținând că pe 20 octombrie 1967 au dat peste silueta păroasă ghemuită lângă Bluff Creek. Cei doi spun că au urmărit creatura înainte de a o filma mergând și întorcându-se pentru a privi camera.

Celebra filmare cu Bigfoot de acum 50 de ani, dovedită drept farsă?

Deși în mare măsură respinsă de comunitatea științifică drept o farsă, filmarea este încă populară printre fanii Bigfoot. Stabilizarea filmării ne-ar putea face să ne întrebăm de ce, având în vedere că, fără tremuratul camerei, este practic imposibil de făcut diferența față de o persoană care merge într-un costum ce seamănă cu o maimuță.

Nu este prima dată când videoclipul este supus unui asemenea control. În 1999, un cercetător (care crede în Sasquatch, în general) a susținut că a găsit un fel de dispozitiv de fixare pe talia creaturii, după ce a mărit cadre ale filmării folosind un fotocopiator, menționează IFL Science.

Bigfoot purta curea?

„Atunci când tipul în costum s-a întors să se uite la aparatul de fotografiat, probabil că (dispozitivul) s-a desprins și a atârnat de blană”, a declarat Cliff Crook, care încă mai credea în Sasquatch după ce a stabilit că această înregistrare este falsă, în 1999. „Este o păcăleală. De ce ar purta Bigfoot o curea?”, a concluzionat Crook.

Mai multe studii științifice despre presupuși Bigfoot includ analiza firelor de păr despre care diverși oameni au pretins că sunt luate de la un Sasquatch. Acestea s-au dovedit a fi în principal de la urși, alte animale cunoscute și de la câini.

Vă recomandăm să citiți și:

Ne apropiem de sfârșitul inflației?

Statele Uniunii Europene au decis interzicerea mașinilor cu motoare cu ardere internă

Cercetătorii au calculat cât de repede s-ar putea topi calota glaciară din Groenlanda

De ce mii de voluntari s-au oferit să transcrie notițele savantului care a inspirat „Frankenstein”?

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase