Home » D:News » Fost director de informații din SUA: Virusul care a provocat pandemia de COVID-19 s-a scurs dintr-un laborator

Fost director de informații din SUA: Virusul care a provocat pandemia de COVID-19 s-a scurs dintr-un laborator

Fost director de informații din SUA: Virusul care a provocat pandemia de COVID-19 s-a scurs dintr-un laborator
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 20.04.2023

Virusul care a provocat pandemia de COVID-19 s-a scurs dintr-un laborator, spune John Ratcliffe, un fost director de informații naționale din SUA.

Fostul director al Serviciului de Informații, John Ratcliffe, a declarat că teoria potrivit căreia COVID-19 s-a scurs dintr-un laborator din Wuhan, China, este „singura” explicație credibilă pentru pandemia care a făcut milioane de victime în întreaga lume.

„Evaluarea mea în cunoștință de cauză, în calitate de persoană cu acces la fel de mult ca oricine la serviciile de informații ale guvernului nostru… a fost și continuă să fie că o scurgere din laborator este singura explicație susținută în mod credibil de serviciile noastre de informații, de știință și de bunul simț”, a declarat marți Ratcliffe în fața subcomitetului specializat al Camerei Reprezentanților pentru pandemia de coronavirus, arată New York Post.

Partidul Comunist Chinez a orchestrat o „mușamalizare masivă”

„Dacă informațiile și dovezile noastre care susțin o scurgere de laborator ar fi puse alături de informațiile și dovezile care indică o teorie a originilor naturale sau a răspândirii, partea cu scurgerea de laborator ar fi lungă, convingătoare, chiar copleșitoare – în timp ce partea cu răspândirea ar fi aproape goală și firavă”, a adăugat Ratcliffe.

De când a părăsit Guvernul în 2021, Ratcliffe a acuzat în repetate rânduri Partidul Comunist Chinez aflat la putere că a orchestrat o „mușamalizare masivă” a rolului său în pandemie.

Acest efort este în curs de desfășurare, a declarat el, în condițiile în care Ambasada Chinei din Washington DC s-a opus în mod oficial audierii subcomisiei, iar oficialii din China au făcut „eforturi mari” pentru a ascunde adevărul.

„Tacticile de intimidare” ale Beijingului

Tacticile PCC au variat „de la distrugerea testelor medicale, a mostrelor și a datelor, la intimidarea și dispariția martorilor și a jurnaliștilor, la minciuna și constrângerea autorităților sanitare mondiale și chiar la răspândirea de propagandă”, potrivit lui Ratcliffe.

Președintele subcomisiei, Brad Wenstrup, a promis în timpul audierii că „tacticile de intimidare” ale Beijingului nu vor opri activitatea de supraveghere a COVID-19 și s-a angajat să trimită o scrisoare ambasadorului chinez în SUA prin care va solicita o cooperare suplimentară.

Pandemia ar fi putut începe cu două scurgeri de laborator separate

Un raport publicat recent de biroul senatorului Roger Marshall a acuzat, în mod similar, Guvernul chinez de „mușamalizare” și a indicat că pandemia ar fi putut începe cu două scurgeri de laborator separate angajate în cercetări riscante de „câștig de funcție”.

Ratcliffe a declarat că el și alți oficiali ai administrației Trump s-au confruntat cu mai multe „provocări” pentru a transmite publicului informații despre teoria scurgerilor din laboratoare, inclusiv „preocupări legitime cu privire la sursele și metodele noastre de informații deținute îndeaproape, precum și blocaje ilegitime care au avut legătură cu conflicte de interese profesionale și politici partizane”.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase