Home » D:News » Un nou balon misterios deasupra SUA a fost depistat în Hawaii

Un nou balon misterios deasupra SUA a fost depistat în Hawaii

Un nou balon misterios deasupra SUA a fost depistat în Hawaii
Balonul doborât în luna februarie a.c. Foto: Profimedia
Publicat: 04.05.2023

Armata americană urmărește un alt balon misterios deasupra SUA, de data aceasta deasupra statului insular Hawaii.

Trei oficiali familiarizați cu subiectul au declarat pentru NBC News că nu știu de unde provine balonul sau de ce se află acolo.

Potrivit unuia dintre oficiali, Armata americană urmărește acest balon misterios deasupra SUA de la sfârșitul lunii aprilie, dar de atunci a ajuns la concluzia că nu este nevoie să-l doboare.

A apărut un nou balon misterios deasupra SUA

Într-o declarație oferită presei, Pentagonul a spus că în prezent „nu există niciun indiciu că (balonul) este manevrat sau ar fi controlat de un actor străin sau advers”.

„Balonul nu a tranzitat direct peste infrastructura critică de apărare sau alte locuri sensibile ale guvernului SUA”, a continuat declarația, „și nici nu a reprezentat o amenințare militară sau fizică pentru oamenii de pe teren”.

Obiectul misterios este doar cel mai recent dintr-o serie de apariții misterioase de baloane peste SUA de la începutul lunii februarie, declanșând o confruntare diplomatică tensionată în timp ce oficialii militari încearcă să înțeleagă situația bizară.

Balonul nu reprezintă o amenințare

Într-o declarație separată, un purtător de cuvânt al Comandamentului Indo-Pacific al SUA a dezvăluit că trei avioane de luptă au fost trimise pentru a verifica acest balon.

„Comandamentul Indo-Pacific al SUA a răspuns la o semnătură radar neidentificată în vecinătatea insulei Hawaii. Forțele Aeriene ale Pacificului au lansat trei avioane F-22 pentru a evalua situația și au identificat vizual un obiect sferic. Am monitorizat tranzitul obiectului și am evaluat că nu reprezintă nicio amenințare”, se arată într-un comunicat citat de Futurism.

Desigur, faptul că acesta este doar cel mai recent dintr-o serie de baloane zărite zburând deasupra SUA complică lucrurile. La începutul acestui an, Armata americană a doborât un presupus balon chinez de spionaj, demarând un schimb diplomatic aprins între cele două țări.

Dar proveniența acestui balon recent sau scopul său vor rămâne probabil un mister pentru viitorul previzibil.

Vă recomandăm să citiți și:

Două mari aplicații de dating nu vor mai fi disponibile în Rusia

Zeci de persoane care ar avea legături cu cel mai puternic grup mafiot din Italia, arestate

Record pentru traficul aerian din India. Câți indieni au zburat într-o singură zi?

Aisbergul cu formă de penis a făcut înconjurul Internetului

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase