Home » D:News » Dmitri Rogozin, fost director al Roscosmos, refuză să creadă că NASA a ajuns pe Lună

Dmitri Rogozin, fost director al Roscosmos, refuză să creadă că NASA a ajuns pe Lună

Dmitri Rogozin, fost director al Roscosmos, refuză să creadă că NASA a ajuns pe Lună
Armstrong și Aldrin instalează drapelul SUA pe Lună, 1969. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 12.05.2023

Dmitri Rogozin, fostul director al agenției spațiale rusești Roscosmos, nu este străin de remarcile controversate. Politicianul, care a fost demis din funcția de director al programului spațial al țării în 2022, a pus la îndoială faptul că NASA a trimis astronauți pe Lună în urmă cu mai bine de jumătate de secol.

Rogozin susține că a cerut Roscosmos, în timpul mandatului său, să îi furnizeze „dovezi documentare privind șederea americanilor pe Lună”.

În ciuda eforturilor sale, nu a găsit nicio dovadă la momentul respectiv.

Rogozin nu credere astronauții NASA au ajuns pe Lună

„Nu mi-a fost clar cum Statele Unite, la acel nivel de dezvoltare tehnologică din anii ’60 ai secolului trecut, au făcut ceea ce încă nu pot face acum?”, a scris Rogozin, conform Futurism.

În mod ironic, Uniunea Sovietică avea chiar o navă spațială proprie pe orbita Lunii, în timp ce astronauții NASA Neil Armstrong și Buzz Aldrin făceau primii pași istorici.

Cu toate acestea, dovezile nu l-au impresionat pe Dmitri Rogozin. Anul trecut, acesta a amenințat că va prăbuși Stația Spațială Internațională în SUA.

În timpul mandatului său, el a susținut, de asemenea, că Rusia va abandona în curând stația, în ciuda faptului că țara a fost ulterior de acord să coopereze cu partenerii săi internaționali până la sfârșitul duratei de viață a stației în 2030.

Disensiuni au apărut și între Rogozin și Elon Musk

De asemenea, Rogozin s-a ciocnit în mai multe rânduri cu directorul general al SpaceX, Elon Musk.

„Dacă voi muri în circumstanțe misterioase, mi-a făcut plăcere să vă cunosc”, a scris Musk pe Twitter la un moment dat, după ce Rogozin i-a spus că va fi tras la răspundere pentru că a furnizat forțelor ucrainene terminale de Internet Starlink.

Acum că Rogozin a fost trimis pe frontul invaziei Rusiei în Ucraina, el nu mai este responsabil de programul spațial al țării.

Vă mai recomandăm și: 

Elon Musk, amenințat de Dmitri Rogozin. Cum a răspuns cel mai bogat om din lume?

Dmitri Rogozin a fost demis de la conducerea Roscosmos, agenția spațială rusă

Ceartă extraordinară între Dimitri Rogozin și unul dintre cei mai cunoscuți astronauți ai NASA

Dmitri Rogozin nu și-a dorit niciodată să conducă programul spațial rus, spune un fost oficial NASA

Claudia Cociug
Claudia Cociug
Claudia Cociug, absolventă a Facultății de Litere, specializarea Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a făcut parte din echipa DESCOPERĂ.ro din noiembrie 2022 și până în iunie 2023. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase