Home » D:News » Un tablou de Monet expus la Muzeul Național din Suedia, vandalizat de activiștii de mediu

Un tablou de Monet expus la Muzeul Național din Suedia, vandalizat de activiștii de mediu

Un tablou de Monet expus la Muzeul Național din Suedia, vandalizat de activiștii de mediu
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 16.06.2023

Două activiste de mediu pentru climă au uns cu vopsea roșie și și-au lipit mâinile de geamul de protecție de pe un tablou de Claude Monet expus de la Muzeul Național din Stockholm, Suedia.

Cele două femei, care se identifică Emma și Maj, au uns cu vopsea „Le jardin de l’artiste à Giverny” (1900), un peisaj al artistului impresionist francez care prezintă irişi roz și violet. Pictura este expusă la Muzeul Național în cadrul expoziției „Le Jardin – six siecles d’art et nature”, printr-un împrumut de la Muzeul d’Orsay din Paris, care a achiziționat-o în 1983.

Cele două protestatare au purtat tricouri cu sigla organizației de mediu Återställ Våtmarker (Restaurarea zonelor umede), care a lansat un videoclip al protestului pe Twitter și Facebook. De asemenea, a revendicat responsabilitatea pentru această acțiune, într-un interviu acordat AFP, și a susținut că „grădinile superbe precum cele din tabloul lui Monet vor fi în curând o amintire îndepărtată”.

Citește continuarea pe Curatorial.ro!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase