Home » D:News » ONU avertizează guvernele lumii: El Niño a început. Pregătiți-vă de impact!

ONU avertizează guvernele lumii: El Niño a început. Pregătiți-vă de impact!

ONU avertizează guvernele lumii: El Niño a început. Pregătiți-vă de impact!
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 06.07.2023

Organizația Meteorologică Mondială avertizează că, în următoarele luni, pe planetă se vor înregistra mai multe fenomene meteorologice extreme și temperaturi record din cauza fenomenului El Niño, potrivit CNN.

Agenția meteorologică a ONU susține că guvernele trebuie să se pregătească pentru fenomene extreme deoarece a început fenomenul El Niño. Acesta se produce în Oceanul Pacific și determină creșterea temperaturilor la suprafața mării. Fenomenul are o influență majoră asupra vremii de pe glob, afectând miliarde de oameni.

„Apariția fenomenului El Niño va crește considerabil probabilitatea de a depăși recordurile de temperatură și de a declanșa mai multă căldură extremă în multe părți ale lumii și în ocean”, a declarat secretarul general al OMM, Petteri Taalas.

Un semnal pentru guvernele lumii să se pregătească de impact

Declarația reprezintă „semnalul pentru guvernele din întreaga lume de a începe pregătirile pentru a limita impactul asupra sănătății, ecosistemelor și economiilor noastre”.

Ultimii trei ani au fost unii dintre cei mai călduroși înregistrați vreodată, chiar dacă El Niño nu s-a format.

Fenomenul se produce pentru prima dată în ultimii șapte ani și ar putea duce la creșterea alarmantă a temperaturilor, dar și la apariția unor furtuni puternice, secete severe, valuri de căldură și incendii de vegetație în diferite zone de pe glob.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase