Home » D:News » Rușii ar fi amplasat „obiecte similare unor explozibili” la centrala nucleară de la Zaporojie

Rușii ar fi amplasat „obiecte similare unor explozibili” la centrala nucleară de la Zaporojie

Rușii ar fi amplasat „obiecte similare unor explozibili” la centrala nucleară de la Zaporojie
Centrala nucleară Zaporijjea din Ucraina. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 06.07.2023

Rușii au amplasat „obiecte asemănătoare unor explozibili” la centrala nucleară de la Zaporojie, spune Volodimir Zelenski.

Zelenski a avertizat din nou că Rusia ar putea plănui să „simuleze un atac” asupra centralei nucleare din Zaporojie, susținând că trupele ruse au amplasat „obiecte care seamănă cu explozibili” pe acoperișurile clădirilor de la centrala nucleară.

Citând serviciile de informații ucrainene, Zelenski a declarat că obiectele au fost amplasate pe acoperișul mai multor unități de putere ale centralei electrice care este în prezent deținută de Rusia.

„Rusia este pregătită să provoace o explozie”

Anterior, Zelenski l-a informat pe președintele francez, Emmanuel Macron, cu privire la „provocările periculoase” ale Rusiei la centrala din sud-estul Ucrainei. El a declarat că el și Macron au „convenit să mențină situația sub control maxim împreună cu AIEA”, organismul de supraveghere nucleară al ONU.

Avertismentele lui Zelenski sunt un ecou al comentariilor pe care le-a făcut săptămâna trecută la o conferință de presă comună la Kiev cu premierul spaniol, Pedro Sánchez, notează The Guardian.

„Există o amenințare serioasă, deoarece Rusia este pregătită din punct de vedere tehnic să provoace o explozie locală la stație, ceea ce ar putea duce la radiații”, a declarat Zelenski la acea vreme.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase