Home » D:News » Vremea se strică în aproape toată țara! Meteorologii au emis cod galben și cod portocaliu

Vremea se strică în aproape toată țara! Meteorologii au emis cod galben și cod portocaliu

Vremea se strică în aproape toată țara! Meteorologii au emis cod galben și cod portocaliu
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 07.07.2023

Meteorologii anunță că vremea se strică în cea mai mare parte a țării. Ei au emis avertizări de tipul cod galben și cod portocaliu și anunță că în următoarele ore va fi instabilitate atmosferică în mai multe regiuni.

Codul galben va intra în vigoare vineri, la ora 12.00, și va fi valabil până sâmbătă, la ora 10.00. În Transilvania, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei și a zonei montane vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (viteze în general de 55…65 km/h), vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

Continuă disconfortul termic

Totuși, vineri disconfortul termic se va menține pe alocuri ridicat în Muntenia și Oltenia, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, au explicat specialiștii.

Codul portocaliu va fi în vigoare de vineri, la ora 14.00 până sâmbătă, la ora 6.00. În sudul și sud-estul Transilvaniei și local în Muntenia vor fi averse torențiale, descărcări electrice și vijelii, iar în intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp, au precizat meteorologii.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase