Uniunea Europeană și Belgia investesc 1,5 miliarde de euro într-un producător de cipuri

10 07. 2023, 02:00
Foto: Shutterstock

Uniunea Europeană și Guvernul regional flamand al Belgiei vor investi 1,5 miliarde de euro în firma belgiană care produce cipurile Imec. Anunțul a fost făcut vineri de reprezentanții guvernului flamand, potrivit Reuters.

Imec va folosi investiția uriașă pentru a-și extinde instalația de testare cu cele mai avansate echipamente, a explicat compania prin intermediul unui comunicat.

„Știm că ne vom primi banii înapoi, nu doar în euro, ci și în dividende sociale”, a declarat reprezentantul autorității regionale, Jan Jambon, în cadrul unei conferințe de presă comune cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și cu premierul belgian Alexander De Croo.

Europa, îngrijorată de planurile Chinei

Von der Leyen, care se afla în vizită la Imec, a subliniat poziția UE spunând că „ar trebui să fie eliminate riscurile lanțurilor sale de aprovizionare cu cipuri”.

Von der Leyen nu a abordat în mod direct restricțiile planificate de China în ceea ce privește exporturile de metale strategice utilizate pe scară largă în industria semiconductorilor. Totuși, ea a declarat că UE ar trebui să își reducă dependența „de furnizorii din Asia de Est”.

La începutul acestei săptămâni, UE și-a exprimat îngrijorarea cu privire la planurile Chinei.