ONU: un soldat american a fost reținut de Coreea de Nord

04 08. 2023, 00:00
Foto: Shutterstock

Coreea de Nord a confirmat custodia lui Travis King, în primul răspuns la solicitările de informații privind locul unde se află militarul american, a anunțat Comandamentul ONU.

Militarul în vârstă de 23 de ani a fugit peste granița dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud pe 18 iulie, în timp ce se afla într-o vizită lângă frontieră, potrivit BBC.

Comandamentul ONU a refuzat să dea detalii despre răspunsul venit din Coreea de Nord „pentru a nu interfera cu eforturile de a-l aduce acasă”. Cu toate acestea, răspunsul indică faptul că autoritățile de la Phenian ar putea fi pregătite să înceapă negocierile.

Soldat american, reținut de Coreea de Nord

Comandamentul ONU, care supraveghează Zona Demilitarizată (DMZ), a căutat informații despre soldatul King folosind linia telefonică directă cu armata nord-coreeană. Este pentru prima dată când nord-coreenii răspund, confirmând că militarul american se află în custodia lor.

Înainte de a trece granița, Travis King a făcut două luni de închisoare în Coreea de Sud pentru acuzații de agresiune. El a fost eliberat la 10 iulie.

Militarul trebuia să zboare în SUA pentru a se confrunta cu proceduri disciplinare, dar a reușit să se alăture turului din zona DMZ.

King era în armată din ianuarie 2021. Motivul pentru care a fugit peste graniță este necunoscut.