Home » D:News » Cel mai vândut scriitor român din ultimele decenii, Igor Bergler, invitat la podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene

Cel mai vândut scriitor român din ultimele decenii, Igor Bergler, invitat la podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene

Cel mai vândut scriitor român din ultimele decenii, Igor Bergler, invitat la podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene
Publicat: 14.10.2023

Scriitorul Igor Bergler este invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA ce va fi difuzat sâmbătă, 14 octombrie, începând cu ora 19:00.

Cărțile „Biblia pierdută”, „Testamentul lui Abraham” și „Minciuna lui Michelangelo”, care poartă semnătura lui Igor Bergler, au devenit în ultimii ani best-sellere. Ele au fost vândute în aproape 1 milion de exemplare, fiind traduse în 35 de țări.

Născut pe 21 septembrie 1970, Bergler este regizor, critic de film și specialist în marketing. De asemenea, este doctor în Naratologie si în Științe Economice și a fost de-a lungul timpului visiting professor la diverse universități.

Și-a petrecut copilăria la Timișoara, unde a absolvit liceul „C. D. Loga”. A intrat la Politehnică în 1989, dar revoluția, după cum el însuși mărturisește, i-a schimbat viața. A plecat la București, unde a studiat mai întâi Regie de film, apoi Scenaristică și filmologie la ATF (în prezent UNATC), după care a fost admis în urma unui examen la DFFB (Academia de Film și Televiziune din Berlin).

A realizat 12 filme (scurt și mediu metraje) și două lungmetraje, printre care primul film produs vreodată de o televiziune particulară din România, „Gambitul Damei” (1995) și ceea ce presa a numit primul thriller românesc, „Porțile” (1996).

În 2015, a publicat ”Biblia pierdută”, prima carte din seria Charles Baker. Aceasta a depășit toate recordurile de vânzări, până în acest moment fiind cumpărată de peste 300.000 de cititori. Ulterior, „Testamentul lui Ahraham” s-a vândut în peste 400.000 de exemplare, iar „Minciuna lui Michelangelo” a epuizat un tiraj de aproape 300.000. Toate cele trei volume au obținut cel mai important premiu al celui mai mare eveniment editorial din România, Târgul de carte Gaudeamus.

Până acum drepturile pentru „Biblia pierdută” au fost vândute în 35 de țări de țări, fenomen fără precedent pentru o carte scrisă în limba română.

De asemenea, o agenție americană s-a arătat interesată să cumpere drepturile de publicare a „Testamentului lui Abraham”, dar și pentru cel de-al treilea volum din seria Charles Baker, „Minciuna lui Michelangelo. Catedrala în flăcări” (carte apărută în 2021).

Urmărește podcastul integral cu Igor Bergler doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase