Ungaria este „cea mai sigură și mai stabilă țară din Europa”, susține Viktor Orbán

24 10. 2023, 09:00
Credit foto: Profimedia

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, a declarat, la Veszprém, că Ungaria „este cea mai sigură și mai stabilă țară din Europa”, potrivit The Guardian. Totodată, Orbán a ironizat măsurile UE privind statul de drept împotriva Ungariei și a spus despre Bruxelles că este „o parodie nereușită”.

Viktor Orbán s-a aflat la Veszprém pentru a sărbători Revoluția Maghiară din 1956 și a susținut un discurs în care a declarat că Ungaria este cea mai sigură și mai stabilă țară din Europa.

Orbán a mai declarat că Ungaria a „apărat” Europa de valul migranților și prima care a sugerat opțiunea păcii înaintea începerii conflictelor militare.

Ungaria vede libertatea într-un mod diferit

„Ne-am întors în națiunile europene, iar locul în care Ungaria s-a întors nu este cel de care a fost izolată”, a spus Orbán.

Premierul maghiar a mai declarat că Ungaria vede libertatea într-un mod diferit și „gândul de a nu fi om, creștin și maghiar este ca și cum ne-ar sfâșia inima”.

Orbán a ironizat măsurile UE

Totodată, Orbán a ironizat măsurile UE privind statul de drept împotriva Ungariei și a descris Bruxelles drept „o parodie nereușită”.

Dar, în timp ce Uniunea Sovietică era fără speranță, UE nu este, a declarat premierul ungar, făcând referire la alegerile pentru Parlamentul European de anul viitor.