Elon Musk crede că Inteligența Artificială poate duce la dispariția omenirii dacă e manipulată de „fanaticii de mediu”

03 11. 2023, 00:00
Sursa foto: Profimedia

Inteligența Artificială, dacă este programată de militanți fanatici din „mișcarea de mediu”, poate duce la dispariția umanității, a avertizat Elon Musk, înainte de summitul AI din Marea Britanie, potrivit BBC.

Musk a spus că unii oameni ar putea folosi tehnologia pentru a proteja planeta punând capăt vieții umane. El a adăugat că ideile sale s-au născut din temerile că mișcarea ecologistă „a mers prea departe”.

„Dacă începi să te gândești că oamenii sunt răi, atunci concluzia naturală este că oamenii ar trebui să se stingă. Dacă AI este programată de către extincționiști, funcția sa de utilitate va fi dispariția umanității… ei nici măcar nu vor crede că este rău”, a explicat Elon Musk.

Astfel de avertismente sunt exagerate

Totuși, mulți experți consideră că astfel de avertismente sunt exagerate.

În următoarele două zile, aproximativ 100 de lideri mondiali, șefi din domeniul tehnologiei, academicieni și cercetători în inteligența artificială se adună într-un campus din Marea Britanie. Aceștia vor lua parte la discuții despre utilizarea beneficiilor Inteligenței Artificiale și despre eliminarea riscurilor.

Bioterorism și atacuri cibernetice

De asemenea, summitul se va concentra asupra amenințărilor precum bioterorismul și atacurile cibernetice.

Printre delegații internaționali se numără vicepreședintele SUA Kamala Harris și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. De asemenea, China a trimis un înalt oficial.