Home » D:News » De ce a fost regele Charles al III-lea huiduit după discursul istoric din Parlamentul britanic?

De ce a fost regele Charles al III-lea huiduit după discursul istoric din Parlamentul britanic?

De ce a fost regele Charles al III-lea huiduit după discursul istoric din Parlamentul britanic?
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 09.11.2023

Regele Charles al III-lea a fost huiduit de protestatari în timp ce părăsea Parlamentul britanic, după ce a prezentat agenda premierului Rishi Sunak pentru anul viitor, potrivit Sky News.

Pedepse mai dure pentru infractorii din țară și abuzurile sexuale au fost în centrul primului discurs al regelui din ultimele decenii.

Monarhul a atins o notă personală atunci când și-a început discursul – primul rostit de un rege în mai bine de 70 de ani – recunoscând „moștenirea de serviciu și devotamentul față de această țară” arătat de „iubita sa mamă, regretata regină”.

Vor fi introduse măsuri suplimentare

Citind agenda prim-ministrului Rishi Sunak pentru anul viitor, regele Charles a declarat că proiectul de lege privind condamnarea va fi prezentat pentru a „crește încrederea victimelor”.

De asemenea, vor fi introduse măsuri suplimentare pentru a da Poliției mai multe puteri pentru a „preveni infracțiuni noi și complexe” și abuzurile sexuale asupra copiilor, a adăugat el.

În ciuda accentului pus pe infracțiuni, nu s-a făcut nicio referire la recentele mișcările pro-palestiniene care au avut loc în Marea Britanie și pe care Braverman le-a descris drept „marșuri ale urii”.

„Nu ești regele meu!”

Planurile sale controversate de a restricționa utilizarea corturilor pentru persoanele fără adăpost nu au fost, de asemenea, menționate de rege.

Înaintea discursului, protestatarii față de monarhie s-au adunat în fața Parlamentului cu pancarte pe care scria: „Nu ești regele meu!”.

Aceștia au putut fi auziți huiduindu-l pe rege în timp ce acesta părăsea Parlamentul pentru a se îndrepta spre Palatul Buckingham după ce a ținut discursul.

Cu 1.223 de cuvinte, discursul regelui a fost cel mai lung discurs rostit de un monarh la o deschidere oficială a Parlamentului din 2005 încoace.

Cel mai lung discurs rostit de un monarh la o deschidere oficială a Parlamentului

Acesta a început când regele a remarcat că pandemia de COVID-19 și războiul din Ucraina au creat „provocări semnificative pe termen lung pentru Regatul Unit”.

El a spus că guvernul lui Sunak se concentrează pe „accelerarea creșterii economice și pe protejarea sănătății și securității poporului britanic pentru generațiile viitoare”.

Regele a repetat promisiunea cheie a prim-ministrului de a reduce inflația, care în prezent se situează la 6,7%, și a declarat că guvernul va sprijini Banca Angliei „în acest obiectiv” prin luarea unor „decizii responsabile privind cheltuielile și împrumuturile”.

Noi licențe pentru petrol și gaze

Ambițiile anunțate anterior de a crea o „generație fără fumat” au fost ridicate, monarhul afirmând că guvernul va restricționa vânzarea de tutun astfel încât copiilor cu vârsta de 14 ani sau mai mici să nu li se vândă niciodată țigări.

Regele – un militant ecologist de o viață – a confirmat, de asemenea, planurile lui Sunak de a acorda noi licențe pentru petrol și gaze „ajutând țara să facă tranziția către un nivel zero net până în 2050, fără a adăuga sarcini nejustificate asupra gospodăriilor” în proiectul de lege privind petrolul offshore și acordarea de licențe.

În altă ordine de idei, el a reafirmat planurile prim-ministrului de a introduce un Standard britanic avansat, o „nouă calificare de tip Bacalaureat” pentru tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani, care va combina și va înlocui A-Levels și T-Levels, reducând totodată diplomele universitare „de slabă calitate” în favoarea unui număr mai mare de tineri care urmează cursuri de ucenicie de înaltă calitate.

În ceea ce privește locuințele, guvernul va înainta proiectul de lege privind dreptul de proprietate asupra imobilelor cu chirie și a proprietății libere, pentru a facilita și ieftini cumpărarea de către deținătorii de locuințe cu chirie a proprietății libere și, se speră, pentru a rezolva problema taxelor de întreținere punitive.

„Guvernul meu va schimba această țară și va construi un viitor mai bun”

Mult-așteptatul proiect de lege privind reforma chiriașilor, prin care se va interzice evacuarea fără vină, este menit să sporească siguranța chiriașilor, dar a fost criticat după ce secretarul de stat Michael Gove a declarat că nu va promulga această politică până când instanțele nu vor fi reformate.

În încheierea discursului, regele a spus: „Guvernul meu va încerca, în toate privințele, să ia decizii pe termen lung în interesul generațiilor viitoare. Miniștrii mei se vor ocupa de inflație și de factorii care determină o creștere scăzută, mai degrabă decât de cererile de cheltuieli sau de împrumuturi mai mari. Miniștrii mei vor pune securitatea comunităților și a națiunii mai presus de drepturile celor care o pun în pericol. Prin luarea acestor decizii pe termen lung, guvernul meu va schimba această țară și va construi un viitor mai bun”.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase