Home » D:News » Gala Mari Sportivi ProSport 2023. Canotoarele de la patru rame și dublu rame feminin au un singur obiectiv: medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris

Gala Mari Sportivi ProSport 2023. Canotoarele de la patru rame și dublu rame feminin au un singur obiectiv: medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris

Gala Mari Sportivi ProSport 2023. Canotoarele de la patru rame și dublu rame feminin au un singur obiectiv: medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris
Publicat: 23.11.2023

Gala Mari Sportivi ProSport 2023 are loc pe data de 28 noiembrie. În cadrul acestui eveniment special urmează să fie premiați cei care au triumfat în lumea sportului în acest an și prin rezultatele lor au reușit să se califice la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Mădălina Bereş, Maria Tivodariu, Amalia Bereş şi Magdalena Rusu sunt campioanele de la patru rame feminin care vânează medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Toamna aceasta, Mădălina Bereș, Maria Tivodariu, Amalia Bereș și Magdalena Rusu au câștigat medalia de argint la Campionatele Mondiale de la Belgrad, la proba de patru rame feminin, după ce au terminat cursa cu timpul de 06 minute 43 de secunde 29/100. Româncele au fost devansate doar de landezele Marloes Oldenburg, Hermijntje Drenth, Tinka Offereins, Benthe Boonstra, care și-au asigurat aurul cu un timp de 06 minute 41 sec 82/100.

Performanțe de la Belgrad i-a garantat echipajului de la patru rame feminin biletul la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. Competiție de unde româncele își doresc, ca de data aceasta, să revină în țară triumfătoare și cu aurul olimpic la gât, după cum a mărturisit chiar Amalia Bereș.

„A fost o cursă foarte grea. Nu știu dacă s-a văzut pe filmare sau nu. Mă bucur foarte mult pentru cursa, chiar dacă lumea ar fi vrut să venim pe 1. Și noi ne-am dorit, vă dați seama.

Sunt foarte mândră de echipa mea și de cursa pe care am făcut-o. Am câștigat argintul, nu am pierdut aurul. Ne-am fi simțit mult mai avantajate dacă eram toate bine. Măduța noastră s-a simțit cam rău astăzi. Deci, am avut un motor un pic mai pâlpâit. Dar sunt sigur că la Jocurile Olimpice nu se va mai întâmpla”, a spus Amalia Bereş, după argintul cucerit la Campionatele Mondiale de la Belgrad.

Optimisnul Amaliei Bereș este susținut de colega sa, Maria Tivodariu. Componenta de la patru rame feminin este încrezătoare că situția va sta diferit la Jocurile Olimpice de vara viitoare.

„Atâta susținere ca la campionatul ăsta nu am avut niciodată. Din păcate, nu a fost să fie azi, dar motivația e dublă acum, și cine râde la urmă, râde mai bine. Vedem ce va fi la Paris”, a precizat Maria Tivodariu.

Deznădejdea nu s-a lipit nici de Mădălina Bereș. Cea mai experimentată sportivă din echipajul de patru rame feminin a dezvăluit că a fost mulțumită de cum a evoluat cursa de la Campionatele Mondiale și că argintul este o motivație în plus pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

„A fost bine. A fost o cursă foarte bună. O să fie mult mai bine la Jocuri, sunt sigură de asta. E bine așa cum s-a terminat, avem o motivație în plus pentru Jocuri”, a mărturisit Mădălina Bereş la finalul cursei.

Zi de neuitat pentru Magdalena Rusu

Un lucru este sigur. Cursa de la Belgrag nu va fi uitată niciodată de Magdalena Rusu. După festivitatea de premiere, canotoarea a fost cerută în căsătorie de iubitul ei, Iulian Crăciun, în uralele mulțimii.

„Zi de maximă fericire pentru Magdalena Rusu, medaliată cu AUR în proba de 8+1 feminin (W8+) și cu ARGINT în proba de patru rame feminin (W4-) la Campionatele Mondiale! Sportiva a fost cerută de soție azi la Belgrad de iubitul ei, Iulian Crăciun! Felicitări! Vă dorim o viață frumoasă, plină de iubire și înțelegere!”, a fost anunțul publicat de către Federația Română de Canotaj, pe Facebook.

Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel, bronzul la dublu rame la Belgrad și aurul la Paris?

La dublu rame, Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel au reușit să întrerupă seceta de 10 ani fără medalie cucerită la Campionatele Mondiale la această probă. Mai exact, din 2013, de atunci, performanța Roxanei Cogianu și Nicoletei Albu, care au cucerit argintul la CM din Chenju, nu a mai egalată.

La Belgrad, pe un soare torid, Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel au avut o prestație remarcabilă care le-a adus bronzul și calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris Reușita are motive în plus să fie apreciată, pentru că sportivele au început să facă pereche la dublu rame abia din martie 2023, iar Campionatele Mondiale s-au desfășurat în septembrie.

Însă, cele doar șase luni de antrenament comun nu le-a împiedicat să se bucure de cursa de la Belgrad și să aducă o medalie pentru România.

„Suntem foarte fericite și mulțumite și putem să spunem că am spart gheața deoarece am luat primul bilet din canotaj la probele olimpice spre Paris”, a spus Ioana Vrânceanu.

Euforia a fost și mai mare pentru Roxana Anghel, care a izbutit să cucerească prima medalie la Campionatele Mondiale de seniori. La finalul cursei, canotoarea s-a bucurat din plin de moment și de roadele culese.

„Exact, am fost deschizătoare de drum și cu biletul spre Tokyo, acum și cu o medalie. Este cea mai muncită și, chiar dacă este bronz, este cea mai strălucitoare”, a completat Roxana Anghel.

Elisabeta Lipă: „Canotajul este uun model pentru sportul românesc!”

La Belgrad, cât și la orice competiție unde este implicat canotajul, a fost prezentă și Elisabeta Lipă. Preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport și-a încurajat și felicitat de pe margine sportivii care vor lupta la Jocurile Olimpice de la Paris pentru o aduce cât mai multe medalii pentru România. De altfel, după Campionatele Mondiale de la Belgrad, unde canotajul a cules cinci medalii, două de aur, una de argint și două de bronz, Elisabeta Lipă a avut un mesaj de mulțumire și apreciere pentru oamenii care trudesc zilnic pentru a fi cei mai buni din lume.

„Sportul românesc nu moare. Iar canotajul este dovada vie că atunci când ai o echipă performantă care ştie unde îşi doreşte să ajungă, vin şi rezultatele. Canotajul este un model pentru sportul românesc, aşa că le mulţumesc sportivilor alături de care am tremurat la Belgrad”, a declarat Elisabeta Lipă, șeful Agenției Naționale pentru Sport.

Performanța lor remarcabilă și angajamentul lor față de sportul de echipă le fac demne de aprecierea și recunoașterea noastră. Nu ratați Gala Mari Sportivi transmisă pe PROSPORT.RO și YouTube PROSPORT pe data de 30 noiembrie de la ora 19:00 pentru a afla cine vor fi câștigătorii marelui premiu MARI SPORTIVI 2023! 🌠👏 #MariSportivi2023 #GalaMariSportivi #SportulRomânesc #Prosport #Romania #COSR

Tags:
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase