Home » D:News » Când și-au planificat zborurile 80% dintre românii care vin acasă de sărbători?

Când și-au planificat zborurile 80% dintre românii care vin acasă de sărbători?

Când și-au planificat zborurile 80% dintre românii care vin acasă de sărbători?
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 09.12.2023

Cei mai mulți români aflați în străinătate revin acasă pentru sărbători în perioada 15-31 decembrie, când sunt programate 79% dintre zborurile diasporei, arată datele Vola.ro.

Cei mai mulți români care locuiesc în străinătate și-au rezervat zborurile către țară, unde vor reveni în a doua parte a lunii decembrie, pentru a petrece sărbătorile de iarnă alături de familie.

Potrivit datelor Vola.ro, cei mai mulți români revin acasă în perioada 15 – 31 decembrie, când sunt programate 79% dintre zborurile diasporei. În ceea ce privește aeroporturile pe care aterizează aceștia, clasamentul poziționează Otopeniul pe primul loc, care va gestiona 67% dintre zborurile românilor care se întorc în țară, fiind urmat de aeroporturile din Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Suceava, Bacău.

Din ce țări se întorc cei mai mulți români?

Cei mai mulți români se întorc din țările în care se află comunități numeroase: Italia, Marea Britanie, Belgia, Franța, Germania, Spania. Pe aeroporturile din București, Iași și Cluj, cele mai multe zboruri ale diasporei vor fi din Bruxelles, Londra, Paris, Milano și Madrid.

De altfel, românii plecați în străinătate se întorc în țară preponderent din orașele Bruxelles, Paris, Londra, Dublin, Milano, Roma, Dortmund, Madrid, Bologna și Frankfurt. În topul țărilor cu cele mai multe rezervări cu destinația România se numără Italia, cu 22.4% din numărul total al rezervărilor, Germania, cu 13.7% din rezervări, Marea Britanie, cu 13% din rezervări, Belgia, cu 12.2% din rezervări, procentele mai mici fiind distribuite între Franța, Irlanda, Spania, Danemarca, Elveția și Austria.

Prețurile biletelor spre România variază în funcție de aeroportul pe care se aterizează. În perioada sărbătorilor (15 decembrie – 2 ianuarie), un bilet de avion către Sibiu costă, în medie, 300 de euro. Urmează Suceava, cu 230 de euro, Bacăul, cu 218 euro, Iașiul, cu 217 euro, Bucureștiul, cu 214 euro, Timișoara, cu 202 euro, și Cluj, cu 200 de euro. În topul destinațiilor accesibile din România, cu un preț mediu de sub 200 de euro/bilet de avion, se află: Satu Mare, Craiova, Târgu Mureș, Oradea, Baia Mare și Constanța. Astfel, rezultă un preț mediu/bilet de avion către România de 211 euro.

Cel mai ieftin bilet spre România între 15 decembrie și 2 ianuarie

Există și câteva recorduri de sezon la acest capitol: cel mai ieftin bilet spre România între 15 decembrie și 2 ianuarie a costat numai 51 de euro, pe ruta Roma – Suceava. La polul opus, cel mai scump bilet a fost 2.142 de euro pentru un zbor Vancouver – București.

Românii și-au rezervat din timp zborurile către casă, astfel că 68% dintre rezervări au fost făcute cu 31-90 de zile înainte de data zborului. 17% dintre români au rezervat cu mai puțin de 30 de zile înaintea, pe când doar 15% dintre ei au fost siguri că vor putea călători și că vor fi acasă de sărbători, luând biletele cu peste 90 de zile înainte.

Potrivit datelor companiei, durata medie de ședere a acestora în țară este de 9 zile, un sejur prelungit pentru petrecerea sărbătorilor alături de cei dragi.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase