Home » D:News » Castelele Peleș și Pelișor intră de urgență în reparații

Castelele Peleș și Pelișor intră de urgență în reparații

Castelele Peleș și Pelișor intră de urgență în reparații
Castelul Peleș. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 09.12.2023

Încep în curând lucrările de reparații la acoperișurile Castelului Peleș și Castelului Pelișor, două dintre cele mai importante monumente istorice din România.

„În cel mai scurt timp, vor demara lucrările de execuție pentru intervenția în primă urgență și servicii de proiectare destinate acoperișurilor monumentelor istorice Castelul Peleș și Castelul Pelișor. Conform contractului semnat de Institutul Național al Patrimoniului, durata de execuție este de 6 luni începând cu emiterea ordinului de începere”, informează Ministerul Culturii.

Valoarea totală a contractului este de 8.236.704,00 LEI, TVA inclus, din care 398.293,00 lei, TVA inclus, pentru servicii de proiectare, și 7.838.411,00 lei, TVA inclus, pentru lucrări de intervenții în primă urgență.

Ce lucrări vor fi făcute la Peleș și Pelișor?

Lucrările vor include protejarea elementelor decorative, a componentelor artistice și reparații locale ale sistemului de instalații.

Documentația de atribuire pentru lucrările de intervenții în primă urgență la acoperișurile monumentelor istorice Castelul Peleș și Castelul Pelișor a fost publicată în sistemul electronic al achizițiilor publice (SEAP) în luna septembrie 2023, în vederea depunerii ofertelor tehnico-financiare de către operatorii economici.

Următorul pas este restaurarea și punerea în valoare a Teraselor Castelului Peleș, proiect inițiat de Ministerul Culturii prin Institutul Național al Patrimoniului.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase