Home » D:News » O girafă din Mexic își caută perechea

O girafă din Mexic își caută perechea

O girafă din Mexic își caută perechea
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 24.01.2024

O girafă din Mexic a pornit într-o călătorie de 40 de ore în căutarea căldurii și a unui partener. Animalul dintr-o grădină zoologică din Mexic este mutat într-o rezervație aflată la peste o sută de kilometri, potrivit Sky News. Transportul este realizat cu ajutorul unei cutii speciale.

Girafa Benito călătorește într-o ladă specială legată de spatele unui camion. Lada are 16 metri înălțime, dar acoperișul poate fi coborât pentru a trece pe sub poduri.

Girafa poate scoate capul prin partea de sus a cutiei, care este dotată cu o prelată pentru a o proteja de frig, vânt și ploaie.

Girafa Benito, transferată într-o rezervație cu mai multe animale

În cutie sunt numeroase paie, lucernă, apă și legume, dar și un echipament care le permite tehnicienilor să poată vorbi cu Benito în timpul deplasării.

Un convoi de poliție, oficiali de mediu și Garda Națională escortează camionul și cutia. Călătoria va ține aproximativ 40 de ore. Animalul este transferat într-o rezervație din Mexic unde Benito are mai multe partenere și este mai cald.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase