Home » D:News » Oamenii de știință au descoperit cum să comunice cu cei care dorm

Oamenii de știință au descoperit cum să comunice cu cei care dorm

Oamenii de știință au descoperit cum să comunice cu cei care dorm
Foto: Shutterstock
Publicat: 12.02.2024

Visul de a conversa cu cei care dorm a devenit realitate. Oamenii de știință au reușit să stabilească o comunicare bidirecțională cu persoanele aflate în diferite stadii ale somnului.

Cercetătorii au identificat semnale cerebrale specifice asociate cu momentele în care o persoană este receptivă la stimuli externi. Folosind stimuli auditivi și tactili, ei pot adresa întrebări simple și primi răspunsuri prin mișcări ale ochilor sau expresii faciale.

Se știa deja că „visătorii lucizi” pot trimite informații din vise, dar nu se știa dacă le pot primească? Un astfel de voluntar a fost expus la stimuli tactili în timp ce dormea. De asemenea, i s-au adresat întrebări închise, cum ar fi „Îți place ciocolata?”. El a fost capabil să răspundă zâmbind pentru a indica „Da” și încruntându-se pentru a indica „Nu”.

Visătorii lucizi nu au răspuns întotdeauna

Visătorii lucizi nu au răspuns întotdeauna, dar faptul că uneori au făcut-o (18% din cazurile din studiu) a deschis un canal de comunicare între cercetători și visători.

Rezultatele citate de psypost.org sugerează că acum este posibil să „vorbim” cu orice persoană care doarme, indiferent de stadiul de somn în care se află.

Descoperirea va permite o mai bună înțelegere a viselor, a funcțiilor cognitive ale somnului și a tulburărilor de somn. De asemenea, ar putea fi utilizată pentru a ajuta persoanele cu narcolepsie sau alte probleme legate de somn.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase