Home » D:News » ChatGPT s-a defectat şi a început să comunice într-o limbă inventată

ChatGPT s-a defectat şi a început să comunice într-o limbă inventată

ChatGPT s-a defectat şi a început să comunice într-o limbă inventată
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 23.02.2024

Primul accident AI major: Celebrul ChatGPT s-a defectat şi a început să comunice în „spangleză” cu utilizatorii, însă nimeni nu ştie de ce. Microsoft a pariat 10 miliarde de dolari pe compania din spatele celebrului chatbot considerată nu de mult un lider în domeniul inteligenţei artificiale.

Chat GPT, celebrul chatbot cu tehnologie AI, are o problemă. Programul s-a defectat şi a început să le răspundă utilizatorilor într-o limbă inventată, mai exact în „spangleză”, o combinaţie dintre limba spaniolă şi cea engleză. Motivul problemei nu este încă cunoscut scrie Business Insider.

Microsoft a investit în 2023 10 miliarde de dolari în OpenAI, creatorul ChatGPT şi ceea ce mulţi consideră că este liderul dezvoltării inteligenţei artificiale.

OpenAI a recunoscut problema

„Uneori, în procesul creativ de menţinere a spanglish-ului complicat şi vibrant, rotiţele en la tecla pot deveni puţin capricioase. Muchas gracias pentru înţelegere, mă voi asigura că vom fi la fel de clari ca l’eau de cristal de acum încolo”, a scris ChatGPT.

Şirul aberaţiilor a continuat până în punctul în care ChatGPT a început să trimită non-stop mesajul „Happy listening” către cei ce intracţionau cu el.

OpenAI a recunoscut problema, iar responsabilii de chatbot au spus pentru prima dată că „investighează rapoartele de răspunsuri neaşteptate de la ChatGPT”.

ChatGPT „a intrat în modul de halucinaţie totală”

Un utilizator care a împărtăşit pe Reddit interacţiunea sa cu ChatGPT a spus că GPT-4 „a intrat în modul de halucinaţie totală”, ceea ce, potrivit acestuia, nu s-a mai întâmplat de când se lansa pentru prima oară tehnologie GPT-3, o versiune anterioară mai slabă, care stătea la baza lui ChatGPT.

Este un moment jenant pentru companie, care a fost considerată un lider în revoluţia inteligenţei artificiale şi a primit o investiţie de mai multe miliarde de dolari de la Microsoft. De asemenea, a ademenit întreprinderile să o plătească pentru a utiliza versiunea mai avansată a inteligenţei sale artificiale.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase