Home » D:News » Când va fi aprinsă flacăra olimpică pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024?

Când va fi aprinsă flacăra olimpică pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024?

Când va fi aprinsă flacăra olimpică pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024?
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 16.03.2024

Flacăra olimpică va fi aprinsă în Olympia antică la 16 aprilie. Evenimentul marchează începutul unei călătorii ce se va încheia la Paris, la 26 iulie, cu ocazia deschiderii oficiale a celei de-a 33-a ediții a Jocurilor Olimpice moderne.

Ceremonia de aprindere și de predare a flăcării olimpice de la Paris 2024 va avea loc marți, 16 aprilie 2024, la ora 10:30 CEST. Această ocazie importantă va marca o piatră de hotar semnificativă în istoria Jocurilor de la Paris 2024, dând startul procesului care va culmina cu aprinderea torței în capitala Franței.

Flacăra olimpică pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024 va fi aprinsă în Olimpia antică, Grecia, înainte de a fi transportată prin Grecia la Atena pentru ceremonia de predare a flăcării cu o delegație a Comitetului de organizare Paris 2024, care va avea loc vineri, 26 aprilie, la ora 17:30 CEST, pe stadionul Panathenaic.

Flacăra olimpică va rămâne o noapte la Ambasada Franței din Atena

După predare, flacăra își va petrece noaptea la Ambasada Franței din Atena, înainte de a se îmbarca a doua zi pe nava cu trei catarge „Belem” spre Marsilia, Franța, unde va ajunge pe coasta mediteraneană la 8 mai.

Ștafeta torței olimpice va petrece două luni călătorind prin Franța, conectându-se cu comunitățile locale și generând entuziasm în lunile premergătoare Jocurilor Olimpice.

Flacăra olimpică va vizita locuri precum Lascaux (sud-vestul Franței), locul celebrelor picturi rupestre, cetatea medievală Carcassonne (Occitania), Palatul Versailles și castelele din Valea Loarei. De asemenea, flacăra olimpică va ilumina mari opere de arhitectură, cum ar fi biserici și abații, inclusiv emblematicul Mont Saint-Michel din Normandia.

O invenție modernă inspirată din practicile grecești antice

În timpul ștafetei, 10.000 de purtători de torțe vor purta flacăra olimpică prin peste 400 de orașe și localități din 65 de teritorii, inclusiv regiuni precum Guadelupa, Guyana Franceză, Martinica, Polinezia Franceză și Réunion, înainte de ceremonia de deschidere din capitala Franței, care va avea loc la 26 iulie.

Ștafeta torței olimpice, o invenție modernă inspirată din practicile grecești antice, anunță începutul Jocurilor Olimpice și transmite un mesaj de pace și prietenie pe tot parcursul călătoriei sale. Ea a fost folosită pentru prima dată la Jocurile din 1936 de la Berlin.

Torțele olimpice moderne sunt construite pentru a rezista la intemperii în timp ce poartă flacăra olimpică și au modele unice care reprezintă țara gazdă și spiritul Jocurilor.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase