Home » D:News » Copiii lui Maradona vor ca trupul marelui fotbalist să fie într-un mausoleu

Copiii lui Maradona vor ca trupul marelui fotbalist să fie într-un mausoleu

Copiii lui Maradona vor ca trupul marelui fotbalist să fie într-un mausoleu
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 04.05.2024

Copiii lui Diego Maradona au depus o cerere la justiția argentiniană pentru mutarea trupului fostului mare fotbalist „într-un loc mult mai sigur” și pentru ca fanii „să aducă un omagiu” într-un mausoleu.

Rămășițele lui Maradona se află într-un cimitir privat de la periferia orașului Buenos Aires, unde a fost purtat în noiembrie 2020 într-o procesiune funerară masivă. Doar membrii familiei au voie să intre în cimitir.

Mausoleul, numit „Memorial del Diez”, se află în spatele Casei Rosada, sediul executivului argentinian, și va fi deschis publicului, a declarat presei locale Veronica Ojeda, mama fiului cel mic al lui Maradona.

„Cel mai mare idol argentinian”

„Toți moștenitorii solicită de comun acord să autorizeze transferul la următoarea sa destinație de odihnă veșnică (…) într-un loc mult mai sigur decât cel actual”, se arată în nota prezentată instanței semnată de Dalma și Gianinna Maradona, precum și de Ojeda în numele lui Diego Maradona Jr.

„Și pentru ca tot poporul argentinian și toți cetățenii lumii să poată aduce un omagiu tatălui nostru, care a fost cel mai mare idol argentinian”.

Mutarea va avea loc în jurul datei de 30 octombrie, data de naștere a câștigătorului Cupei Mondiale din 1986 cu Argentina, a declarat unul dintre avocații familiei pentru reporteri, citat de Reuters.

Maradona a murit la vârsta de 60 de ani, în noiembrie 2020, în urma unui atac de cord. Fanii lui Napoli și ai echipei naționale argentiniene îl venerau ca pe „zeul fotbalului”.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase